Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην υπουργού, λέει η Εισαγγελέας

Η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο


Με το κρίσιμο θέμα της παραγραφής, αν υπάρχει η όχι, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την πολύωρη πρότασή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.
papak
Η Εισαγγελέας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατέληξε σε συμπέρασμα ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.
Η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού ασκήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προβλέπεται και δεν επηρεάζεται από την διπλή εκλογική αναμέτρηση καθώς η Βουλή που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές της 6 Μαΐου του 2012 λειτούργησε μόνον για δύο ημέρες.
H Εισαγγελέας άσκησε κριτική για την σύντομη προθεσμία που θέτει ο νόμος για τα αδικήματα των υπουργών και ανέφερε ότι είμαστε η τελευταία χώρα που διαθέτει τέτοια νομοθεσία, τασσόμενη υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της αγόρευσης της η ανώτατη Εισαγγελέας τόνισε : «Δεν θα ήθελα ποτέ στη θέση του κατηγορουμένου να είναι ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος και εγώ στη θέση της κατηγορούσας αρχής. Δυστυχώς έχω από το δυσάρεστο καθήκον λόγω της θέσεώς μου και θα αναγκαστώ να πω και πράγματα που θίγουν το κράτος μας για τον τρόπο που λειτουργεί».
Αυτή την ώρα η κ.Δημητρίου αγορεύει επί της ουσίας της υπόθεσης για να καταλήξει στην πρόταση επί της ενοχής ή μη του κατηγορουμένου.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs