Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Με οδομαχίες από το πρωί τα εγκαίνια του νέου Πύργου της ΕΚΤ - Συγκεντρώσεις εναντίον της λιτότητας


Με οδομαχίες από το πρωί τα εγκαίνια του νέου Πύργου της ΕΚΤ
Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, η Φρανκφούρτη δεν θα γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Φρανκφούρτη
Σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών του Blockupy έχει εξελιχθεί η ένταση που κυριαρχούσε ήδη από το ξημέρωμα στην Φρανκφούρτη την ημέρα των εγκαινίων του νέου Πύργου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Η αστυνομία έχει κάνει χρήση αντλιών νερού και έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από το πρωί με κάψιμο περιπολικών.

Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, με αποκλεισμένους δρόμους, οδοφράγματα και έντονη παρουσία της αστυνομίας από το βράδυ.
23 φωτογραφίες
Ομάδες διαδηλωτών του Blockupy είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να στήσουν τον χώρο συγκέντρωσης σε σημείο κοντά στη νέα έδρα της ΕΚΤ. To Blockupy έχει αποκλείσει την γέφυρα Φλόσερ στον Μάιν, απέναντι από τον νέο Πύργο.

Εκτός από Γερμανούς, το «παρών» έχουν δώσει υποστηρικτές του κινήματος και από άλλες χώρες, κυρίως από την Ιταλία.

To κίνημα του Blockupy επέρριψε την ευθύνη των επεισοδίων στην αστυνομία, καταλογίζοντάς της ανάπτυξη δυνάμεων «με σενάριο εμφυλίου πολέμου, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως πρόκληση». Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε ήδη από νωρίς μιλήσει για «πολύ επιθετικό κλίμα» απέναντί της.

Ήδη το ξημέρωμα της Τετάρτης ξεκίνησε η ένταση: Διαδηλωτές πυρπόλησαν περιπολικά σε αστυνομικό τμήμα (κοντά στην Κονστάνμπλερβαχε) και προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Αψιμαχίες με τους αστυνομικούς σημειώθηκαν και στην Πλατεία της Όπερας, με την αστυνομία να μιλά για έναν αστυνομικό ελαφρά τραυματία από πέτρα. Σχετικά μικρής έκτασης ζημιές, με σπασμένες στάσεις λεωφορείων, αναφέρθηκαν σε άλλα σημεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες της Πυροσβεστικής δέχθηκαν επίθεση με πέτρες (στην Πλατεία Ντάντσιχ) και αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους. Οι πρώτες φωτιές είχαν τεθεί σε κάδους απορριμμάτων.

  
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs