Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Το κλίμα της Μέσης Ανατολής πλησιάζει στα κεντρικά Βαλκάνια

Διεθνείς δεξαμενές σκέψεις κάνουν συχνά λόγο για εισβολή τζιχαντιστών στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι η απόσταση Λιβύης-Κρήτης είναι μόνον 200 μίλια

Picture 0 for Το κλίμα της Μέσης Ανατολής πλησιάζει στα κεντρικά Βαλκάνια
Η διαπίστωση του κ. Ν. Κοτζιά, ότι με την Ελλάδα εκτός Σένγκεν, θα γεμίσει ηΕυρώπη με τζιχαντιστές θα έπρεπε να δώσει την αφορμή για σοβαρές -επί τέλους- συζητήσεις στην χώρα μας, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην περιοχή.
Φυσικά, ο τρόπος που ο κ. υπουργός εξέφερε την άποψή του, δεν ήταν και ο καλύτερος, αφού κάλλιστα μπορεί να εκληφθεί ως απειλή και να επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Γερμανία. Και βεβαίως για την άμεση απειλή του κ. Καμμένου ότι «θα γεμίσουμε με τζιχαντιστές το Βερολίνο», ουδέν σχόλιο. Ο κ. Καμμένος παίζει «τα στρατιωτάκια».
Το θέμα είναι ότι οι διεθνείς δεξαμενές σκέψεις κάνουν συχνά λόγο για εισβολή τζιχαντιστών στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι η απόσταση Λιβύης-Κρήτης είναι μόνον 200 μίλια. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΥΠ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της κατά κύριο λόγο στο νησί.
Όταν όμως ο διεθνής Τύπος και αναλυτές αναφέρονται στην αύξηση μελλοντικού κινδύνου από ακραίους ισλαμιστές στα Κεντρικά Βαλκάνια, είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο κ. Πανούσης και η κα. Χριστοδουλοπούλου δεν ρίχνουν μια ματιά στον χάρτη για να δουν ότι αυτή η περιοχή συνορεύει με την Ελλάδα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά πώς είναι βέβαιοι ότι οι άνω του ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνοι στην Αθήνα, είναι όλοι πολιτικοί πρόσφυγες και καλοί οικογενειάρχες που ήρθαν εδώ για να γλυτώσουν από τα δεινά που υφίσταντο στις χώρες τους; Ποιος τους το διαβεβαίωσε;
Και πόσο αφελές μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ικανοποιημένη η κα. Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες τους οποίους «ξεμπάρκαραν» -επειδή γι’ αυτό πρόκειται- στην Ομόνοια είναι ειλικρινείς στη δήλωσή τους ότι έχουν κατάλυμα να μείνουν. Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε το αντίθετο.
Σ’ ένα ενδιαφέρον άρθρο του κ. Ιωάννη Μιχαλέτου στο  rimse.gr, διαπιστώνεται ότι η «ώσμωση» Βαλκανίων και Μέσης Ανατολής και ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας, συνεχίζεται με νεότερα στοιχεία που προέρχονται από τις Αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αλλά και της Αυστρίας που δέχεται άμεσα τις επιπτώσεις.
Πιστεύω πως οι αναγνώστες θα έχουν προσέξει ότι διαπιστώθηκε από αμερικανικές υπηρεσίες ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί την μήτρα του τζιχαντισμού στα Βαλκάνια. Και ότι η Αυστρία πήρε αυστηρά μέτρα περιορισμού της δράσης των μουσουλμάνων.
Η εισαγωγή και το πέρασμα ηρωίνης (και λοιπών οπιούχων) προερχόμενη από το Αφγανιστάν μέσω Βαλκανίων, υπολογίζεται το 2014 ότι ξεπέρασε τα 27 δισ. δολάρια σε αξία, με την τουρκική και την αλβανική μαφία να γίνονται ολοένα και ισχυρότερες, μαζί με δίκτυα Ισλαμιστών που εδρεύουν στο Σάντζακ της Σερβίας (μουσουλμανική περιοχή) αλλά και τη Βοσνία.
Ως προς τα όπλα, ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. κομμάτια αυτά που βρίσκονται σε παράνομη διακίνηση σε βαλκανικές χώρες, ενώ οι λιμένες του Δυρραχίου στην Αλβανία, του Μπαρ στο Μαυροβούνιο και τις Ριέκα στην Κροατία, αποτελούν μεγάλους πλέον κόμβους στη Μεσόγειο στη διακίνηση λαθραίου οπλισμού με άξονες προς τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εξοπλίζοντας τους Ισλαμιστές αντάρτες.
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των προσφύγων και παράνομων μεταναστών που οδεύουν από τα Βαλκάνια προς τη Κεντρική Ευρώπη. Μόνο τα τελευταία 5 έτη, 200.000 άτομα πέρασαν από την Σερβία και την Ουγγαρία προς άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ συχνότερο είναι το φαινόμενο εντοπισμού «καραβανιών» σε Αλβανία και το Κόσοβο, Σύρων, Πακιστανών και Αφγανών που διέρχονται από εκεί για να μεταβούν βορειότερα. Αυτό έχει ως συνέπεια την περαιτέρω ενδυνάμωση του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή που βρίσκει νέες κερδοφόρες προσόδους προς εκμετάλλευση.
Ο κ. Μιχαλέτος παρέχει την χρήσιμη πληροφορία, ότι υπήκοοι του Κουβέιτ ολοένα και περισσότερο ανοίγουν εταιρίες στη Βοσνία, με 232 από αυτές να έχουν λειτουργήσει το 2014, όλες εξυπηρετώντας το σκοπό απόκτησης βίζας και άδειας παραμονής, καθότι δεν έχουν άλλη παραγωγική δραστηριότητα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ότι οι αγορές γης και ακινήτων λαμβάνουν χώρα σε περιοχές με σερβικούς πληθυσμούς και μάλιστα οι Άραβες πληρώνουν ποσά πολύ μεγαλύτερα από την αγοραία αξία προκειμένου να τις αποκτήσουν από τους ντόπιους. Παραπλήσια φαινόμενα παρατηρούνται σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Μακεδών

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs