Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Προβληματισμός συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διοικήσεις των τραπεζών


Σοβαρές ενστάσεις για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των διοικήσεων των τραπεζών εκφράζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στις τράπεζες.
Της Βασιλικής Σιούτη

Πριν από λίγες μέρες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη,  αρμόδιο για το θέμα των τραπεζών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος,  αλλά και τον Γιάννη Μηλιό, ως υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες επισημαίνουν ότι ως στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον τραπεζικό κλάδο αγωνίστηκαν σε δύσκολους χώρους και απέναντι σε εχθρικές διοικήσεις, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ και στους εργαζόμενους του τομέα αυτού.  Της ελπίδας, που όπως λένε, στη συνείδηση των εργαζομένων στις τράπεζες μεταφράζεται «σε αλλαγές στις διοικήσεις και στη λειτουργία τουςπου συνάδουν με την άσκηση των δικαιωμάτων του δημοσίου σε αυτές, ώστε ο κλάδος να αποτελέσει τον κομβικό μοχλό στην τιτάνια προσπάθεια που απαιτείται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανόρθωση της χώρας, με τους όρους που τίθενται από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε επιστολή τους προς τον Γ.Δραγασάκη τονίζουν ότι ο χώρος των τραπεζών αποτελεί το κλειδί για την οικονομία αλλά και για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προγράμματος για την σεισάχθεια.

«Απευθυνόμαστε σε σένα» του γράφουν «για να εκθέσουμε την ανησυχία που προκάλεσαν  οι πρώτες σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης». Ως τέτοιες αναφέρουν χαρακτηριστικά και ονομαστικά τις αλλαγές στην Eurobank με την τοποθέτηση των Καραμούζη και Καραβία που προκάλεσαν αναστάτωση, τόσο στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε μεγάλη μερίδα τραπεζοϋπαλλήλων, όπως επισημαίνουν.

Εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία ότι «Η απόφαση αυτή συνδέθηκε και με τηνέλλειψη διάθεσης να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα όχι μόνο των σημερινών μετόχων αλλά και του πλέγματος Λάτση, που έχει μετακομίσει στην ΕΤΕ,  αλλά προσπαθεί να διατηρήσει τους θύλακες του στην Eurobank».

Αναφέρουν  επίσης ότι δεν μπορούν να παραβλέψουν πως  «ο Καραμούζης είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της καταστροφικής πορείας της τράπεζας την περασμένη δεκαετία», ούτε ότι ο Καραβίας χλεύαζε ανοιχτά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Σε αντίθεση πάντως με την απογοήτευση που προκάλεσε στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση των συγκεκριμένων τραπεζικών μεγαλοστελεχών  που υπηρέτησαν πολιτικές αντίθετες με αυτές που θέλει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,  η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν, προκάλεσε ενθουσιασμό στο εργοδοτικό σωματείο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον τραπεζικό τομέα παραμένουν ανήσυχα και προσπαθούν να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις, διατηρώντας πάντα χαμηλούς  τόνους. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs