Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: H Ευρώπη ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα


Νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη

EPA/JULIEN WARNAND
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Bρυξέλλες
Θα απαιτηθούν πολλές αμοιβαίες υποχωρήσεις για να φτάσουμε σε συμβιβασμό, δήλωσε ο υπουργός Oικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Εurogroup να υπάρξει μια κοινή ανακοίνωση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
«Η Ευρώπη ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις»
«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί η Ευρώπη ξέρει πάντα να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα», είπε, ενώ σε ερώτηση αν ασκήθηκαν πιέσεις από τους εταίρους για παράταση του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι έγιναν συζητήσεις, μας τέθηκε το θέμα ότι υπάρχει δανειακή συμφωία και πρέπει να την επεκτείνουμε. «Εμείς εξήγησαμε την αμφισβήτηση της λογικής αυτού του προγράμματος», είπε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο ειναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ δύο βασικών αρχών που αλληλοσυγκρούονται.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπήρξε καμία απειλή από τους εταίρους, θα απαιτηθούν πολλές αμοιβαίες υποχωρήσεις για να φτάσουμε σε συμβιβασμό, και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει γέφυρα σε κάτι καινούργιο που δεν θα αναπαράγει τα προβλήματα.
Νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη
Kαταθέσαμε απόψεις που στόχο έχουν τη δημιουργία μιας νέας Συνθήκης και ενός νέου συμβολαίου με την Ευρώπη, η σημερινή συνάντηση ποτέ δεν είχε στόχο να καταλήξει σε συμφωνία αλλά να ακούσουν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση την ανάλυσή μας για τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αποδείχτηκε τοξικό και καταστροφικό για την οικονομία, κατέληξε.
NIKOΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs