Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Νυχτερινό θρίλερ στις Βρυξέλλες - Καμία πιθανότητα παράτασης του μνημονίου λέει η κυβέρνηση

Για την ερχόμενη Δευτέρα στην τακτική συνεδρίαση τουeurogroup παραπέμπεται η όποια συμφωνία Ελλάδας και δανειστών, μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, όπου ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση της Αθήνας.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά δέχθηκε ισχυρές πιέσεις να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος, (αλλά και ποσοτικοποιημένα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ελέγχονται) κάτι που αποτυπώθηκε και στη δυστοκία σύνταξης μιας κοινής ανακοίνωσης η οποία θα παρέπεμπε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, όπως και το ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία από τεχνικά κλιμάκια μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Με βάση και τα παραπάνω ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ περί τη 1:30 τα ξημερώματα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πλέον θα χρειαστεί μία πολιτική συμφωνία για να συνεχιστούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών.     
«Γελάω με αυτούς που ονειρεύονται κωλοτούμπες»
Χαρακτηριστική ήταν και η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Νίκου Παππά, ο οποίος από τις Βρυξέλλες με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, στις 12 παρά τέταρτο χθες τη νύχτα, την ώρα που αναζητούνταν κοινός τόπος για τη σύνταξη μιας κοινής ανακοίνωσης, έγραφε: «Γελάω με αυτούς που ονειρεύονται κωλοτούμπες. Λίγη αναμονή».
Οι ίδια κυβερνητική πηγή έλεγε χθες ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Αθήνα να δεχθεί την παράταση του μνημονίου και ότι ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε χθες λεπτομερώς την αποτυχία των μνημονίων και την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει στη χώρα.
Το παρασκήνιο γύρω από την πιθανότητα συνάντησης Τσίπρα -  Μέρκελ
ΝΕΡΙΤ
Χωρίς κοινή ανακοίνωση το έκτακτο Eurogroup
Δείτε την συνέντευξη Τύπου.
Παρασκήνιο υπήρξε χθες και με τη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής και το ενδεχόμενο συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr,  χθες το πρωί, πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογη επικοινωνία υπήρξε μεταξύ του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού  Βαγγέλη Καλπαδάκη, με την καγκελαρία, προς την κατεύθυνση διερεύνησης των προθέσεων των δύο πλευρών για το θέμα.
Από την πλευρά του πάντως το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ωστόσο η Αθήνα δεν έχει κανένα πρόβλημα για την εν λόγω συνάντηση. Πιο πιθανή πάντως θεωρείται μια ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.  
Νέο κίνημα πλατειών
Οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα.
Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο «κίνημα πλατειών» προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs