Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ντέισελμπλουμ: Εποικοδομητική η συζήτηση, θα συνεχίσουμε την Δευτέρα


ΝΕΡΙΤ
Δείτε την συνέντευξη Τύπου

Ως κρίσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε την αποψινή  συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ντέισεμπλούμ.
Ο Ντέισελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι στο σημερινό Eurogroup διερευνήθηκαν πολλά ζητήματα και ένα από αυτά ήταν και το μέλλον του τρέχοντος προγράμματος. Όπως επεσήμανε η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πρόγραμμα το οποίο έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και λήγει στο τέλος του μήνα.
«Συζητήσαμε την πιθανότητα επέκτασης» συνέχισε, σημειώνοντας πως για ορισμένους αυτό είναι η προτιμώμενη επιλογή, αλλά όπως είπε «δεν φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα».
Ακόμη ο κ. Ντέισελμπλουμ είπε πως οι θεσμοί κατέστησαν σαφές ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα, αλλά όπως είπε θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ένα πολιτικό συμπέρασμα.
Ο επικεφαλής του Eurogroup κληθείς να απαντήσει εάν θα ξεκινήσουν συνεργασίες μεταξύ εμπειρογνωμόνων και της ελληνικής κυβέρνησης πριν την Δευτέρα, απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει αυτό αφού δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία. Όπως είπε να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει πρώτα μια πολιτική συμφωνία.
Παρά την καλή θέληση και τις προσπάθειες δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα δήλωσε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί σχολίασε πως η συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα,  προκειμένου καταλάβει πώς βλέπουν την κατάσταση οι άλλες χώρες.
Μάλιστα επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί κοινό έδαφος σχετικά με την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs