Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αλ.Τσίπρας: Επέστρεψε η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε


Η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα θέσει τέλος στην τρόικα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
alexis
Στις 25 Γενάρη  έγινε ένα μεγάλο βήμα, είμαστε περήφανοι γιατί στις 26 του περασμένου μήνα επέστρεψε η αξιοπρέπεια και  Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του είπε πως«είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση, οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού».
«Η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματα έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό. Έδωσε στην πατρίδα ταυτότητα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει ότι, η Ελλάδα πλέον έχει τη δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ.
«Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα. Πράγμα που μαρτυρούν οι επαφές που είχα. Για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα για να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και όχι άλλο για τη λιτότητα, για να αποδομηθεί το κατεστημένο που θέλει περισσότερο λιτότητα» σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση και έκανε λόγο για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, χωρίς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές». Η Ελληνική Δημοκρατία, είπε, δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή και διαπραγματευτική ισχύ και τόνισε ότι η κυβέρνηση σε μία εβδομάδα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Η λιτότητα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ.
Εξάλλου, ανέφερε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να μην επιτρέψει οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά και επανέλαβε ότι η συμφωνία με τον λαό θα τηρηθεί.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs