Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πότε και πόσο μειώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ


Ευχάριστα νέα για τους καταναλωτές, καθώς μειώνονται τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα σύντομα.
logariasmos dei
Όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, «το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει περιθώρια μείωσης από 20% έως 40%», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας».
Είχε προηγηθεί συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκο Βασιλάκο, ο οποίος, σύμφωνα με τον υπουργό, του παρέδωσε «εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες μελέτες» που δείχνουν τα προαναφερόμενα περιθώρια περιορισμού του κόστους παραγωγής ρεύματος.
Ο κ. Λαφαζάνης, ανήγγειλε ουσιαστικά φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά αλλά και για τις επιχειρήσεις σημειώνοντας όμως ότι «μέρος από τη μείωση του κόστους παραγωγής θα περάσει και στους λογαριασμούς». Κι αυτό επειδή, όπως υποστήριξε, «δεν μπορούμε προς το παρόν να μειώσουμε τη φορολογία στο ρεύμα».
Κύκλοι του υπουργού, σε ό,τι αφορά τα «περιθώρια» για τη μείωση του κόστους παραγωγής έφερναν ως παράδειγμα τις πρόσφατες αλλαγές στο μηχανισμό στήριξης των ευέλικτων μονάδων παραγωγής ρεύματος, όπως και στις μειώσεις των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs