Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Αλέξη σε μία δύσκολη στιγμή…

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Αλέξη σε μία δύσκολη στιγμή…
Για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream», σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμνλίνο, συζήτησαν κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο κ. Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».
Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.
Εντωμεταξύ, κορυφαίος σύμβουλος του ρώσου ηγέτη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δήλωσε σήμερα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει εποικοδομητικές συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την Ουκρανία.
Ο Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε προς δημοσιογράφους πως η Ρωσία ελπίζει ότι η Μέρκελ και ο Ολάντ θα λάβουν υπόψη μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που είχαν προταθεί νωρίτερα από τον Πούτιν σε οποιοδήποτε σχέδιο παρουσιάσουν κατά τις συνομιλίες που θα έχουν αύριο, Παρασκευή, στη Μόσχα. Πρόσθεσε πως η πραγματοποίηση της συνάντησης είναι “ένα θετικό βήμα”.
Ο Ουσάκοφ δήλωσε επίσης πως ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Ρωσία.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://mignatiou.com/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs