Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Όλες οι αλλαγές στη φορολογία - Από πότε θα εφαρμοστούν, ποιους αφορούν



Τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους περισσότερους φορολογούμενους υποσχέθηκε χθες η κυβέρνηση με το φορολογικό σύστημα που ανακοίνωσε χωρίς ωστόσο ούτε αυτή τη φορά να εξειδικεύεται από την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη.
forologia
Η νέα φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο 12.000 θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα φορολογηθούν το 2016. Επίσης, μέχρι τον Ιούνιο θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες, ενώ έρχεται ευνοϊκότερη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων  οφειλών. Επίσης η κυρία Βαλαβάνη ανακοίνωσε την κατάργηση του
από το τρέχον έτος και αντικατάστασή του με έναν νέο φόρο που θα αφήνει στο απυρόβλητο μόνο την πρώτη κατοικία.
Αναλυτικά, η κ. Βαλαβάνη εξήγγειλε:
1) Κατάργηση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και αντικατάστασή του με έναν νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Μ.Α.Π.), στο πλαίσιο του οποίου η πρώτη κατοικία θα είναι αφορολόγητη μέχρι ένα όριο αξίας. Όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός, ο νέος Φ.Μ.Α.Π. θα υπολογίζεται με προοδευτική φορολογική κλίμακα και με αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα αναθεωρηθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο,  Ο νέος φόρος θα υπολογιστεί επί σημαντικά μειωμένων φορολογητέων αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Ουσιαστικά με το νέο φορολογικό καθεστώς πολύ λιγότεροι φορολογούμενοι θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν.
2) Τροποποίηση της ισχύουσας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία , ώστε όλοι οι οφειλέτες του Δημοσίου και των ταμείων να μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις  Όλοι οι περιορισμοί που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων θα καταργηθούν.Ειδικότερα:
α) Θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και όσοι οφείλουν ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ
β) Όσοι οφείλουν ποσά πάνω από 15.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, αντί μέχρι 72 που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς
γ) Θα πάψει να ισχύει το ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης των 50 ευρώ. Το ποσό που θα μπορεί να καταβάλλει ο οφειλέτης κάθε μήνα θα προσδιορίζεται σε συνάρτηση με το ύψος του μηνιαίου εισοδήματός του.
3) Θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος φορολογίας εισοδήματος από το δεύτερο εξάμηνο του 2015, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους που θα φορολογηθούν το 2016. Στο πλαίσιο του νέου συστήματος, όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων θα φορολογούνται αθροιστικά με βάση μία ενιαία, προοδευτική φορολογική κλίμακα, στην οποία θα ισχύει σημαντικά αυξημένο αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ. Η επαναφορά του πολύ υψηλού αφορολογήτου θα συνδυαστεί με την μετατόπιση του φορολογικού βάρους στα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα.
4) Στενή συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών με τον νέο υπουργό Επικρατείας Παν. Νικολούδη και με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των άλλων υπουργείων και με όλες τις ανεξάρτητες αρχές, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Θα εφαρμοστούν νέα επιχειρησιακά σχέδια, από το ΣΔΟΕ, από κοινού με τις Τελωνειακές και άλλες Αρχές και σε στενή συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με τη νέα Αρχή, του Υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με διατήρηση κι ενδυνάμωση από μεριάς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων των μόνιμων προληπτικών ελέγχων.
http://www.matrix24.gr/

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs