Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τη δοκιμασία της πρώτης νύχτας πέρασε η εκεχειρία στη Γάζα


Τη δοκιμασία της πρώτης νύχτας πέρασε η εκεχειρία στη Γάζα
Η Γάζα σείστηκε τηνύχτα, όμως αυτή τη φορά όχι λόγω του πολέμου αλλά των πανηγυρισμών για τη συμφωνία εκεχειρίας   (Φωτογραφία:  Reuters )


Ιερουσαλήμ/Πόλη της Γάζας

Η συμφωνία για επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός φαίνεται, μέχρι το πρωί της Τετάρτης, να γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές: Η ισραηλινή αεροπορία σίγησε ενώ η μοναδική ένταση που ξεκινούσε από τη Γάζα ήταν οι πανηγυρισμοί για την εκεχειρία.

Οι δυσκολίες όμως δεν κρύβονται, καθώς αρκετοί στο Ισραήλ εκφράζουν δυσφορία για τη συμφωνία με τη Χαμάς ενώ η «κεκτημένη ταχύτητα» του πολέμου φάνηκε και τις πρώτες ώρες μετά τη συμφωνία, με δεύτερο Ισραηλινό να υποκύπτει στα τραύματά του από όλμο στο Εσκόλ.

Τα πλήθη δεν έφυγαν από τους δρόμους της Γάζας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, πανηγυρίζοντας τη συμφωνία ως νίκη για τη Χαμάς.

Η επ' αόριστον κατάπαυση του πυρός προβλέπει χαλάρωση του ελέγχου γύρω από την «κλειστή φυλακή» της Γάζας και δεν βγάζει από το κάδρο την Χαμάς -σημεία που η οργάνωση παρουσιάζει ως νίκη της.

Για τον ίδιο λόγο, δεν λείπει η δυσφορία στην ισραηλινή πλευρά, έστω και σε περιορισμένο βαθμό.

Το πόσο δύσκολη θα είναι η τήρηση της εκεχειρίας, με μία συμφωνία που ουσιαστικά μεταθέτει για αργότερα κεντρικά ζητήματα διαφωνίας, φάνηκε την «ουρά» της δίμηνης έντασης το απόγευμα της Τρίτης: Λίγες ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας (19:00), ο πρώτος των τριών τραυματιών στο Εσκόλ από ρουκέτα της Χαμάς υπέκυψε στα τραύματά του.

Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, υπέκυψε και δεύτερος που είχε τραυματιστεί στο ίδιο περιστατικό.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs