Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η Ντόρα νέα υπουργός Οικονομικών και… ο Ντουκάκης νέος γ.γ. δημοσίων εσόδων;

Η Ντόρα νέα υπουργός Οικονομικών και… ο Ντουκάκης νέος γ.γ. δημοσίων εσόδων;
Τη «σολομώντειο λύση» αναζητά ο Πρωθυπουργός για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ώστε, αφενός, να συμβολίσει προς την κοινωνία ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έλαβαν το μήνυμα και, αφετέρου, οι δανειστές μας να μείνουν ικανοποιημένοι και προπάντων ήσυχοι ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα…
Γράφει: Πάρις Κουρτζίδης  
Οι Βρυξέλλες και δη το Βερολίνο (βλ. Μέρκελ – Σόιμπλε), παρ’ ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι «μπλοκάρουν» μέχρι στιγμής τη μετακίνηση του νυν υπουργού Οικονομικών σ’ άλλο κυβερνητικό πόστο, εν τούτοις, όπως σας είχαμε ξαναγράψει, δεν θα είχαν καμία αντίρρηση σ’ ένα πρόσωπο που θα ήταν φιλο-μνημονιακής ιδεολογικής προσέγγισης, το οποίο και για λόγους γοήτρου, έχοντας πολιτικά «βαρύγδουπο» όνομα, δεν θα «τσαλάκωνε» επικοινωνιακά τον κ. Στουρνάρα, αλλά και οι κ. Σαμαράς – Βενιζέλος να μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι εντυπώσεων. Δύο τέτοια πρόσωπα, λοιπόν, είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Σταύρος Δήμας. 
Όσον αφορά στην κυρία Μπακογιάννη, όπως σας είχε γράψει πρώτη η FMVoice.gr (Tι παίζει με τον ανασχηματισμό…), αποτελεί μία πιθανή λύση στο «γόρδιο δεσμό» των δανειστών μας, ενώ δεν έχει πρόβλημα ούτε ο κ. Στουρνάρας, καθώς έτσι τον διαδέχεται ένα πρόσωπο ιδιαίτερα υψηλού πολιτικού κύρους. 
Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες που όλο και «φουντώνουν» στα επιχειρηματικά, πολιτικά και δημοσιογραφικά  γραφεία, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη όλο και προβάλει ως «φαβορί» για να αναλάβει το δύσκολο έργο του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης της οριστικής διευθέτησης του ελληνικού χρέους, παίρνοντας κοντά της, στη θέση του Γ. Γραμματέα Εσόδων, τον κ. Μανούσο Ντουκάκη. 
Ο κ. Ντουκάκης, αν πράγματι διαδεχθεί τον κ. Θεοχάρη, θα συμβολίσει και αυτός τη διεύρυνση της κυβέρνησης, όπως και το άνοιγμα του κ. Σαμαρά προς την δεξιά και δη τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η δε  κ. Μπακογιάννη θα έχει συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και προνομιακή συνομιλήτρια του κ. Καρατζαφέρη είναι και με τον κ. Ντουκάκη διατηρεί άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια. Κυριακή κοντή γιορτή…    

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs