Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το σύνδρομο της ΔΗΜΑΡ προσβάλλει και το ΠΑΣΟΚ

Αγγελική Δημοπούλου
Η Ελιά δεν έφερε την άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ. Λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του 8% στις ευρωεκλογές που διαφημίστηκε ως νίκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε στην άμυνα καθώς πληθαίνουν τα στελέχη που μιλούν για ήττα και θέτουν θέμα ηγεσίας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κάνει λόγο για «πέμπτη φάλαγγα» που ήθελε την ήττα αλλά και για εκβιασμούς εν όψει ανασχηματισμού. Φαίνεται πάντως το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να πάσχει από «σύνδρομο» ΔΗΜΑΡ καθώς πληθαίνουν ταστελέχη που γλυκοκοιτάζουν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας την Ελιά.

Την Πέμπτη μια μέρα μόλις μετά την παρέμβαση Μωραΐτη τη σκυτάλη πήρε ο Συμεών Κεδίκογλου που χαρακτήρισε «αποτυχία» για το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό αποτέλεσμα και έθεσε και αυτός θέμα ηγεσίας στο κόμμα. «Σύμμαχός» του ο Μιχάλης Κασσής που αναρωτήθηκε πόσο χαμηλά πρέπει να πέσουν τα ποσοστά ενός κόμματος για να παραιτηθεί ο αρχηγός του.

Είχε προηγηθεί η κριτική που ασκήθηκε για το εγχείρημα της Ελιάς από κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι Σκανδαλίδης, Ρέππας, Γεννηματά. Σε αυτούς προστέθηκε σήμερα και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ζήτησε Συνέδριο με θέμα «αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση». Στην ίδια γραμμή ίσως κινηθεί και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαίο εφόσον γίνει δύναμη της προοδευτικής Αριστεράς» τιτλοφορείται παρέμβασή του που έχει προαναγγείλει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ενοχλημένος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να απομακρύνει τη συζήτηση από το θέμα «νίκη ή ήττα» για την Ελιά στις ευρωεκλογές συνδέοντας τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του με τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών της «πέμπτης φάλαγγας» για να προσθέσει ότι «δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν εκβιασμό αναφορικά με τον ανασχηματισμό».

Στελέχη προσκείμενα στον Ευάγγελο Βενιζέλο συντονίστηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, με τον βουλευτήΠαναγιώτη Ρήγα να υποστηρίζει ότι «έχει στεναχωρήσει κάποιους που το ΠΑΣΟΚ άντεξε» καθώς «σχεδίαζαν την επόμενη ημέρα με βάση ένα αρνητικό αποτέλεσμα». Σημείωσε ακόμη ότι «μεζούρα αριστεροφροσύνης και προοδευτικότητας πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να κρατάνε».

Φαίνεται ότι το συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης», το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναγγείλει μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ επί... των δημοσκοπήσεων, κάθε άλλο παρά περίπατος θα είναι για την ηγεσία του κόμματος.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs