Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πιέζει η διαπλοκή να ξεκαθαρίσουν στην κυβέρνηση από τώρα για τον πρόεδρο

Καλούνται να μετρήσουν τα «κουκιά» στη Βουλή
Επείγεται η διαπλοκή και για αυτό πιέζει και την κυβέρνηση για άμεση διευθέτηση των προϋποθέσεων της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές
Ο λόγος είναι ότι δεν επιθυμεί έξι μήνες αστάθειας και αβεβαιότητας και για αυτό άνοιξε το θέμα από τώρα. Γιατί η διαπλοκή και όχι η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει βάλει το θέμα και ουσιαστικά ζητά από την κυβέρνηση «να πράξει τα δέοντα».
Να μετρήσουν δηλαδή τα «κουκιά» και αν δεν βγαίνουν να φροντίσουν να «αυγατίσουν» όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα κυβερνητικό στέλεχος σε ανεπίσημη συζήτηση με δημοσιογράφους.
Ο πρωθυπουργός, από την άλλη, φρόντιζε να διαβεβαιώνει τους δανειστές μέχρι πρότινος ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει, καθώς έχει φροντίσει και υπάρχουν «μαξιλαράκια». Αυτό όμως αφορούσε την κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Τώρα θα χρειαστούν πολλά παραπάνω «μαξιλαράκια» για να εκλεγεί πρόεδρος και να εξαντληθεί η τετραετία, καθώς χρειάζονται 180 βουλευτές.
Η διαπλοκή δεν θέλει με τίποτα τις πρόωρες εκλογές, καθώς έχει αρκετές δουλειές που θα μείνουν στη μέση, ειδικά οι δανειοδοτήσεις των ημιθανών ΜΜΕ τους.
Είναι χαρακτηριστική πάντως η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να τους καθησυχάσει, προσπάθεια που έγινε αισθητή και με τη χθεσινή συνέντευξή του στο Βήμα μέσω της οποίας προσπαθεί να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθούν οι απαραίτητοι βουλευτές. «Ξεχάστε τις εκλογές - Πιθανότατα έχουμε τους 180 για Πρόεδρο» αναφέρει ο τίτλος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ωστόσο, μιλάει ανοιχτά για επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών από τη Ν.Δ, άποψη που συμμερίζονται και στον Σύριζα κατά τις συζητήσεις τους πολλά στελέχη.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs