Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δεν «περπατούν» οι υποψήφιοι της ΝΔ


«Χάλια η κατάσταση» η εκτίμηση στελεχών της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πιθανό να μην περάσουν στο β' γύρο οι επιλογές Σαμαρά - Ρίχνουν το φταίξιμο σε οικονομία και αντάρτες



Αποκαρδιωτικά μηνύματα φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού για πολλές υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά σε καίριους δήμους και περιφέρειες, μόλις τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Οι χαμηλές…πτήσεις των «γαλάζιων» υποψηφίων προκαλούν μεγάλο προβληματισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς ενδεχόμενη κακή πορεία τους αλλά και ήττα θα χρεωθεί προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό διότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενεπλάκη στην υπόθεση των υποψηφιοτήτων και έβαλε τη…«σφραγίδα» του ειδικά για τις υποψηφιότητες των Αρη Σπηλιωτόπουλου, Σταύρου Καλαφάτη, Βασίλη Μιχαλολιάκου για τους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αλλά και για τους Γιάννη Ιωαννίδη και ΓιώργοΚουμουτσάκο στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής.
Οι υποψηφιότητες της ΝΔ είναι αρκετά αναιμικές και δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δυναμική
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr οι υποψηφιότητες της ΝΔ είναι αρκετά αναιμικές και δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν δυναμική, ενώ είναι σαφές όπως προκύπτει από τις συζητήσεις με κεντρικά κομματικά στελέχη, ότι πληρώνουν και την κυβερνητική πολιτική.

Το κλίμα στα επιτελεία των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων είναι πολύ βαρύ, παρά την προσπάθεια που γίνεται να πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και όλα βαίνουν καλώς. Αυτό είναι το αυτονόητο, καθώς σε τρεις εβδομάδες διεξάγεται ο πρώτος γύρος των εκλογών. Όμως, η ψυχολογία είναι στο ναδίρ, αφού διαπιστώνουν ότι κυριολεκτικά κάνουν ένα μοναχικό αγώνα, χωρίς καμία υποστήριξη. Και δεν είναι μόνο ότι δεν υπάρχει κομματικός μηχανισμός να τους υποστηρίξει και οι πολίτες τους…γυρίζουν την πλάτη θεωρώντας τους ως εκφραστές της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία των εν ενεργεία βουλευτών και υπουργών.
«Η κατάσταση είναι χάλια» λέει κεντρικός υπουργός που έχει πλήρη γνώση τι γίνεται στην Αττική
«Η κατάσταση είναι χάλια» λέει κεντρικός υπουργός που έχει πλήρη γνώση τι γίνεται στην Αττική και μιλάει για την πολύ αδύναμη υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, τονίζοντας ότι είναι κυριολεκτικά μόνος του, αφού έχει απέναντί του όχι μόνο την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό που συνεχίζει να έχει τη στήριξη νυν βουλευτών και δημάρχων της ΝΔ. Ο ίδιος προσπαθεί να περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά ακόμα και οι «καραμανλικοί» που έχουν διάθεση να τον βοηθήσουν, καθώς είναι μέρος της «καραμανλικής πολιτικής οικογένειας», δεν βλέπουν ότι υπάρχει έδαφος να αλλάξει η κατάσταση. Άρα το μοιραίο πολιτικά είναι αναπόφευκτο και το τραγικό για τον Πρωθυπουργό θα είναι να μην περάσει στο δεύτερο γύρο, που όλο και περισσότεροι νεοδημοκράτες το θεωρούν πιθανό!

Στο Δήμο Αθηναίων η κατάσταση είναι επίσης προβληματική για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος παρουσίασε χθες τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του. Η υποψηφιότητά του δεν…τραβάει, ενώ έχει απέναντί του το βαρύ κλίμα στην Α΄Αθηνών για τη ΝΔ και την αντάρτικη υποψηφιότητα του ΝικήταΚακλαμάνη που του κάνει μεγάλο πόλεμο, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και τις απώλειες που υπάρχουν προς τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, τον Ηλία Κασιδιάρη. Πολλοί στις τάξεις της ΝΔ εκτιμούν ότι όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η κατάσταση και οι συσχετισμοί στο δήμο, είναι πολύ πιθανό να μην περάσει στο δεύτερο γύρο ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο Γ. Μώραλης άκουσε δημόσια θετικά σχόλια από τους Κ. Αρβανιτόπουλο και Μ. Βαρβιτσιώτη, ενώ λέγεται ότι στηρίζεται παρασκηνιακά από τους Γ. Τραγάκη και Τ. Νεράντζη
Τραγική είναι η κατάσταση και στον Πειραιά, όπου ο μόνος μέχρι πριν λίγο σίγουρος Δήμος για τη ΝΔ θεωρείται πλέον μια σχεδόν χαμένη υπόθεση. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που είχε εξ αρχής τη στήριξη του Πρωθυπουργού είναι πολύ πιεσμένος και ήδη σε μια προσπάθεια να αμυνθεί επιτίθεται με σφοδρότητα κατά πάντων. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο Γιάννης Μώραληςάκουσε δημόσια θετικά σχόλια από τους υπουργούς Παιδείας και Εμπορικής Ναυτιλίας, ΚωνσταντίνοΑρβανιτόπουλο και ΜιλτιάδηΒαρβιτσιώτη, ενώ ο πρώτος είχε παραστεί και στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του. Επίσης, λέγεται ότι στηρίζεται παρασκηνιακά από τους Γιάννη Τραγάκηκαι Τάσο Νεράντζη που εκλέγονται στη Β΄ Πειραιά, κ.α.

Και εάν στους δήμους Αθηνών και Πειραιά, αλλά και στην Αττική η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική για τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, στην Κεντρική Μακεδονία είναι τραγική! Εκεί ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού, ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τη ΝΔ και έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα από τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που θεωρείται φαβορί. Το πρόβλημα με τον Γιάννη Ιωαννίδη είναι ότι δεν έχει το σύνολο της ΝΔ μαζί του, ενώ εν αντιθέσει με άλλες περιοχές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο «αντάρτης» Τζιτζικώστας στηρίζεται και από τους Παναγιώτη Ψωμιάδη που έχει δύναμη στην περιοχή, τον ΠάνοΚαμμένο και τους Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη.

Αρνητικό είναι το κλίμα και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Σταύρος Καλαφάτης, αν και συμπαθής, μετριοπαθής και άνθρωπος με ικανότητες, δεν έχει τη στήριξη που πρέπει από τους νεοδημοκράτες που θεωρούν ότι ο νυν δήμαρχος ΓιάννηςΜπουτάρης πρέπει να συνεχίσει το έργο του για άλλα πέντε χρόνια και δεν θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης.

Με βάσει τις τελευταίες ενδείξεις μια ενδεχόμενη ήττα στους δήμους Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, αλλά και στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, θα αποτελέσει ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι για την ηγεσία της ΝΔ και θα επηρεάσει επικοινωνιακά το κλίμα το βράδυ των εκλογών και ίσως το επιβαρύνει, ειδικά εάν και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κακό και μη διαχειρίσιμο! 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs