Subscribe Twitter Twitter

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Η Ελιάνα Μηλιού ξέρει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις

Άφησε πίσω της τον... Μαρξισμό!


Του Δημήτρη Κουνιά

Μπορεί ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και από την προηγούμενη εβδομάδα υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός να αποτελεί ένα από τα πιο σκληρά αντιμνημονιακά στελέχη του κεντρικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας δημοσίως πως με την «κατάργηση του Μνημονίου θα επανακτήσουμε ως χώρα την εθνική μας κυριαρχία», η ρητορική του ωστόσο αυτή δεν φαίνεται να πείθει ούτε το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η κόρη του εργάζεται σε καθημερινή βάση για την υλοποίηση μιας εκ των βασικών μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας έναντι της τρόικας. Πρόκειται για τη νεαρή δικηγόρο Ελιάνα Μηλιού, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαίνον στέλεχος της Norton Rose LLP, μιας διεθνούς νομικής εταιρείας, το παράρτημα της οποίας στην Ελλάδα, όπου η ίδια εργάζεται, έχει αναλάβει τον ρόλο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού Δικαίου για την υλοποίηση του σχεδίου αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.
Το εν λόγω σχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να αναπτυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα υπό την εποπτεία του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο των εν λόγω αερολιμένων και θα παραχωρήσει μέσω διαγωνισμού τη διαχείριση σε ιδιώτες με μακροχρόνιες συμβάσεις. Επίσης, ότι τα αεροδρόμια θα βγουν σε διαγωνισμό αφού πρώτα ομαδοποιηθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τόσο εκείνων που είναι υψηλού ενδιαφέροντος όσο και των άλλων. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ζήτημα η κυβέρνηση φαίνεται πως «παρακολουθείται» στενά από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Και μπορεί να μην υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου αναφορικά με τις παράλληλες δραστηριότητες του κ. Μηλιού και της κόρης του, ωστόσο ανακύπτουν ηθικά ζητήματα, από τη στιγμή που η δικηγόρος εργάζεται στην εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο αντιπαλεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο υπεύθυνος οικονομίας του κόμματος, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα σε άρθρο του. «Τώρα, λοιπόν, με έναν και μόνο νόμο αποφασίζουν την πώληση ολόκληρης της κρατικής περιουσίας, δεν αφήνουν τίποτα, επιχειρήσεις, κτίρια, λιμάνια, αεροδρόμια, ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Πολλοί αναρωτιούνται: Γιατί δεν έχει γίνει γενικευμένη εξέγερση; Γιατί ο κόσμος της εργασίας αντιδρά μεν, αλλά όχι τόσο έντονα, ώστε να σταματήσει αυτήν την πορεία; Γιατί το πολιτικό σύστημα, παρότι συρρικνώνεται, εξακολουθεί να μπορεί να περνάει αυτούς τους ανήκουστους νόμους, που αλλάζουν τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας προς το χειρότερο και υπονομεύουν το μέλλον της; Η απάντηση βρίσκεται σε κάτι πολύ απλό, που όμως ακόμη και η Αριστερά δυσκολεύεται να αντικρίσει κατάματα», είχε αναφέρει προ μηνών σε έντυπη παρέμβασή του.
Αντίστοιχα, την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είχε εκφράσει ήδη από το 2012 και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. «Η φράση “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” -που αποδόθηκε στον Γιώργο Βουλγαράκη, αν και δεν είχε πει αυτό ακριβώς- μπορεί να εκφράζει την Ελλάδα που χρεοκόπησε, αλλά δεν μπορεί να εκφράζει και αυτούς οι οποίοι ευαγγελίζονται την αλλαγή και φιλοδοξούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα. Οι πολιτικοί των κομμάτων που υποστηρίζουν πως θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τη χώρα οφείλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα και να κάνουν -πρώτοι απ’ όλους- τα λόγια τους πράξεις», αναφέρει έμπειρο στέλεχος της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας, που παρακολουθεί εδώ και καιρό τις παράλληλες δραστηριότητες της οικογένειας Μηλιού.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η νεαρή δικηγόρος, η οποία έκλεψε την παράσταση στην πρόσφατη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του κ. Μηλιού, με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών», που πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου, δεν δείχνει να ενστερνίζεται τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του πατέρα της. Αυτό, δεδομένου ότι η ζωή και η καθημερινότητά της, όπως αναφέρουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά, ακολουθεί... καπιταλιστικά πρότυπα, σε αντίθεση με το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του μαρξισμού της σύγχρονης Αριστεράς εν Ελλάδι.


Οι μεγάλες επιτυχίες της


Η Ελιάνα Μηλιού αποφοίτησε πριν από λίγα χρόνια από τη φημισμένη νομική σχολή του King’s College στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, επιστρέφοντας στην Αθήνα, εντάχθηκε στο προσωπικό της Norton Rose, αναλαμβάνοντας σημαντικές αποστολές, τις οποίες έφερε εις πέρας με επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ άλλων το 2009 συμμετείχε στη δικηγορική ομάδα που ανέλαβε για λογαριασμό της Energy Star Group PLC -θυγατρική της κρατικής εταιρείας της Μαλαισίας PETRONAS- την εξαγορά της Marathon Oil Ireland Ltd, ιρλανδική θυγατρική της Marathon Oil Corporation. Η συμφωνία, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφορούσε την εξαγορά τριών ιρλανδικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τη δημιουργία αποθήκης φυσικού αερίου χωρητικότητας επτά δισεκατομμυρίων κυβικών ποδών. Παράλληλα, η όμορφη πολιτική γόνος συμμετείχε στη δικηγορική ομάδα της Norton Rose που παρείχε συμβουλές σε τρεις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για τη σύναψη δανείων ύψους 275 εκατομμυρίων από την China Exim Bank και την Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) με σκοπό την κατασκευή νέων πλοίων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/ το είδαμε στο http://www.inprecor.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters