Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Eurogroup: Νέο χρονοδιάγραμμα για έγκριση της δόσης


 

Η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα νομοθετήσει όλα τα προαπαιτούμενα
Οριστική συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Eurogroup της 1ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο οποίο θα αποφασιστεί η έγκριση της μεγάλης δόσης, που θα καλύπτει το σύνολο ή μεγάλο μέρος των λήξεων του Μαΐου, προβλέπει το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, στο νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων που ξεκινά στις 4 το απόγευμα, μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα διαρθρωτικά. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, θα δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα νομοθετήσει όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που έχουν μείνει εκκρεμή, με αιχμή τη λίστα του ΟΟΣΑ.
Εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι, αποφασίζεται η εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας θα είναι 8,8 δισ. ευρώ και θα καλύψει μεγάλο μέρος των λήξεων ομολόγων του Μαΐου που φτάνουν σε 9,8 δισ. ευρώ. Η διαφορά θα καλυφθεί με το 30% του πλεονάσματος, με έκδοση εντόκων γραμματίων ή με «προκαταβολή» από τη δόση του β'  τριμήνου του 2014.
Μέχρι το απόγευμα που αρχίζουν οι συναντήσεις με την τρόικα, πρόκειται να διαμορφωθεί η «ενιαία κυβερνητική στάση» για την απελευθέρωση του γάλακτος και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ.
Πάντως κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, έσπευσε να φρενάρει τις προσδοκίες για το πλεόνασμα. Ερωτώμενο εάν θα διανεμηθεί το 70% του πλεονάσματος για τη στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων είπε ότι «προέχει η συμφωνία με την τρόικα και ότι θα πρέπει ακόμα να προσμετρηθεί η βιωσιμότητα του πλεονάσματος των επόμενων ετών».


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs