Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Spiegel: Εμπλοκή του γερμανού προέδρου των βιομηχάνων στις μίζες των εξοπλιστικών


Spiegel: Εμπλοκή του γερμανού προέδρου των βιομηχάνων στις μίζες των εξοπλιστικών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Βερολίνο, Γερμανία
Στην υπόθεση πιθανής εμπλοκής του προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο στην υπόθεση δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα αναφέρεται, σύμφωνα με την Deutsche Welle, νέο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα.

Την επίμαχη περίοδο ο κ. Γκρίλο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της RHEINMETALL και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN ATLAS.

Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το περιοδικό βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Παναγιώτη Ευσταθίου, με αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της ATLAS στην Ελλάδα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνο από το ύψος της προμήθειάς του, η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία. Αυτό ακριβώς διαψεύδει ο κ. Γκρίλο.

Συντάκτης των εκθέσεων είναι ο Παναγιώτης Ευσταθίου και αποδέκτης ο κ. Γκρίλο. Σε μια από αυτές τις εκθέσεις, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα με τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνη Κάντα, δηλαδή το άτομο που όπως πιθανολογείται δωροδοκήθηκε από τον κ. Ευσταθίου.

Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο - Kάντα η έκθεση αναφέρει την «πορεία και τις προτεραιότητες τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα».

Σε επικοινωνία που είχε το Spiegel με τον κ. Γκρίλο, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται, εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, όταν επισκέφτηκε την Αθήνα.

Όπως υποστηρίζει πάντως ο Ούλριχ Γκρίλο, «μια τυπική επίσκεψη στον ανώτατο προμηθευτή», δηλαδή στον κ. Κάντα, δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστη. «Για υποτιθέμενες δωροδοκίες δεν είχα καμία γνώση», τονίζει ωστόσο.

Τόσο στην έδρα της STN ATLAS στη Βρέμη, όσο και στην Αθήνα οι εισαγγελίες ερευνούν κατά πόσο πρώην στελέχη της εταιρείας εμπλέκονται σε δωροδοκία, φοροδιαφυγή και απάτη. Ο Ούλριχ Γκρίλο δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs