Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μυστήριο και φήμες για την τύχη του Μουμπάρακ


TRUE LIES
Οργιο φημών για την τύχη του Χόσνι Μουμπάρακ τρία 24ωρα μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Αιγύπτου. Εφημερίδες της Αιγύπτου υποστηρίζουν ότι ο έκπτωτος πρόεδρος βρίσκεται σε κώμα στη βίλα του στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ νωρίτερα είχε αρνηθεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, η αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» και το ισραηλινο-γαλλικό περιοδικό «JSS» γράφουν ότι ο 82χρονος Μουμπάρακ νοσηλεύεται σε κλινική της Γερμανίας, ωστόσο, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ διέψευσε τα δημοσιεύματα.
Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος πρέσβης στις ΗΠΑ δήλωσε ότι ο έκπτωτος πρόεδρος μπορεί να μην είναι καλά στην υγεία του. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Today» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο Σαμέχ Σούκρι είπε ότι έλαβε πληροφορίες πως η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ είναι «πιθανώς κακή». Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Μασρ Αλ Γιουμ», ο Μουμπάρακ πάσχει από κατάθλιψη και έχει συνεχείς λιποθυμίες. Οι πηγές της εφημερίδας υποστηρίζουν ότι έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ενώ μαγνητοσκοπούσε το τελευταίο του διάγγελμα προς τον λαό.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Οι δικηγόροι αναζητούν την περιουσία Μουμπάρακ
Την ώρα που τα αιγυπτιακά ΜΜΕ θέλουν τον Χόσνι Μουμπάρακ βαριά άρρωστο, το Συνδικάτο των Δικηγόρων ξεκινά ενδεχομένως και έρευνα από τις αιγυπτιακές αρχές για την περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ.
Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το ύψος της περιουσίας του που υπολογίζεται από 40 μέχρι 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επιτροπή των Δικηγόρων επικαλείται άρθρα του Συντάγματος σύμφωνα με τα οποία ο εκάστοτε πρόεδρος έχει έναν συγκεκριμένο μισθό και δεν επιτρέπεται να δεχθεί οποιεσδήποτε άλλες αποδοχές, ούτε να επιδοθεί σε επιχειρήσεις ούτε να αγοράσει ή να πουλήσει ιδιοκτησίες.
Στο μεταξύ, το Κάιρο ζήτησε χτες από τη Βρετανία να «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία πρώην αξιωματούχων των αιγυπτιακών αρχών. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τάχθηκε υπέρ του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ. Νωρίτερα, η Μάγια Κοτσιγιάντσικ, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, επεσήμανε ότι η ΕΕ αναμένει σχετικό αίτημα από το Κάιρο για να δράσει.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δημοψήφισμα εντός 2 μηνών
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου σχεδιάζει να οργανώσει δημοψήφισμα για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, όπως δήλωσαν μέλη του σε νεαρούς ακτιβιστές. Ο Ουάλεμ Γόνεμ (στέλεχος της Google) ανέφερε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι ο ίδιος και επτά άλλοι ακτιβιστές, που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, συναντήθηκαν την Κυριακή με δύο μέλη του Συμβουλίου.
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Διαδηλώσεις για τους μισθούς
Απεργίες και διαδηλώσεις κυβερνητικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν από τη νέα στρατιωτική ηγεσία καλύτερους μισθούς και εργασιακές συνθήκες, διαδέχονται τις κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος. Στους δρόμους της Αιγύπτου ξεχύθηκαν για δεύτερη συνεχή μέρα εκατοντάδες αστυνομικοί «τιμώντας», όπως είπαν, «τους μάρτυρες της επανάστασης» που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο κάλεσε τους επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων να σταματήσουν τις απεργίες και να βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην ομαλότητα. Στρατιώτες περικύκλωσαν χθες το απόγευμα δεκάδες διαδηλωτές που είχαν παραμείνει στην πλατεία Ταχρίρ δίνοντάς τους προθεσμία λίγων ωρών για να εγκαταλείψουν την περιοχή και προειδοποιώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συλληφθούν.
Στο μεταξύ, ο Αϊμάν Νουρ, στέλεχος της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας αποπειράθηκε να τον μαχαιρώσει κατά τη διάρκεια περιοδείας στο Λούξορ. Ο Νουρ δεν τραυματίστηκε. Ο Ουαέλ Γκονίμ, το στέλεχος της Google που μετά τη σύλληψή του από τις αιγυπτιακές υπηρεσίας ασφαλείας αναδείχθηκε σε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι όταν απελευθερώθηκε «φίλησε» τους στρατιώτες που τον κρατούσαν και του έδιναν τσιγάρα στη διάρκεια της δωδεκαήμερης κράτησής του.
ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

 Εθνος, το είδα εδώ: http://www.inprecor.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs