Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Από τα υψηλότερα επιτόκια της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο – Οι τράπεζες στηρίζονται με 98 δις από το κράτος και δίνουν τα ακριβότερα επιτόκια…


Από τα αξιοσημείωτα των ελληνικών τραπεζών είναι ότι ενώ λαμβάνουν οικονομική στήριξη από το κράτος ύψους έως και 98 δις ευρώ ταυτόχρονα παρατηρείται το αξιοπερίεργο φαινόμενο να χορηγούν δάνεια έστω και με το σταγονόμετρο με επιτόκια που είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη.
Επίσης συγκρίνοντας τις ελληνικές με τις ιρλανδικές τράπεζες εκεί οι διαφορές είναι χαώδεις και καταδεικνύουν ότι γενικώς το κόστος χρηματοδότησης στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, κοινώς πληρώνουν πανάκριβα οι έλληνες δανειολήπτες τα δάνεια. Οι Ιρλανδικές τράπεζες έλαβαν οικονομική βοήθεια από το κράτος και υποχρεώθηκαν να μειώσουν τα επιτόκια. Οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν βοήθεια από το κράτος και αύξησαν τα επιτόκια…
Δεκέμβριος 2010.
Στα επιχειρηματικά δάνεια έως 1 εκατ ευρώ.
Στην Ελλάδα το επιτόκιο 6,32% το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Κύπρο. Οι κυπριακές τράπεζες δίνουν επιτόκιο 6,64%.
Οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες είναι μακράν οι ακριβότερες στην Ευρώπη όσον αφορά τον δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στην Αυστρία οι επιχειρήσεις λαμβάνουν επιτόκια 2,54%, στο Βέλγιο 2,63% στην Γαλλία 2,65% και στην Γερμανία 3,76%.
Στα δάνεια πάνω από 1 εκατ ευρώ η Κύπρος η Σλοβακία και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με τα υψηλότερα επιτόκια.
Στα στεγαστικά δάνεια οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν τα τρίτα υψηλότερα πάλι πίσω από τις Κυπριακές τράπεζες στο 5,16% τις Σλοβακικές τράπεζες 4,74% και ακολουθούν οι ελληνικές με 3,65%.
Το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων των Ιρλανδικών τραπεζών στο 3,01%.
Στα καταναλωτικά έως 1 έτος η Ελλάδα με 10,27% είναι μακράν η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης. Ακολουθεί η Σλοβακία  με 7,56% η Κύπρος με 6,80% και η Γαλλία με 6,40%.
Οι Ιρλανδικές τράπεζες στο 4,76%.
Το συμπέρασμα οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες επιτυγχάνουν κέρδη καθώς εκμεταλλεύονται την συγκυρία λαμβάνουν ρευστότητα με χαμηλό κόστος και ταυτόχρονα αυξάνουν τα επιτόκια στα δάνεια για να μπορούν να επιτυγχάνουν κέρδη….

www.bankingnews.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs