Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και γενικότερα η κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, κυριαρχούν στα θέματα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πτωχοκομείον η Ελλάς"

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι: "Ραγδαία είναι η πτώση στους οικονομικούς δείκτες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι αποταμιεύσεις μειώνονται, η οικοδομή βουλιάζει, οι πωλήσεις ΙΧ κατακρημνίζονται. Στην Αττική, όπου χτυπά η καρδιά της οικονομίας, σε ένα χρόνο "χάθηκαν" καταθέσεις 16 δισ. ευρώ, ενώ κάθε εργάσιμη ώρα προστίθενται 40 νέοι άνεργοι".


ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " Άγρια σύγκρουση στους δρόμους, στη Βουλή και στην Ευρώπη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι: " Σκηνικό σύγκρουσης δημιουργείται μετά τις ανατροπές στα εργασιακά και στις ΔΕΚΟ, καθώς η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με την αντιπολίτευση, αλλά και με την πλειονότητα των "πράσινων" συνδικαλιστών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "ΔΩΡΟ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ Τ.V. ΑΝΤΙΔΩΡΟ: ΣΙΩΠΗ για την κάρτα του πολίτη".

Η εφημερίδα γράφει: " Τώρα δικαιολογούνται τα ηξισαφιστικά ανακοινωθέντα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την κάρτα του πολίτη. Η κυβέρνηση τους έδωσε... δώρο Ψηφιακή Τηλεόραση και εξασφάλισε τη σιωπή τους".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "ΠΟΣΟ ΔΩΡΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. Το μεγάλο μαχαίρι στα επιδόματα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Εξαιρετικά περιορισμένο θα είναι το φετινό δώρο Χριστουγέννων, για μισθωτούς και συνταξιούχους, του δημόσιου τομέα. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες πολίτες όχι μόνο δεν ενισχύονται οικονομικά, αλλά δέχονται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Με οργή ξανά στους δρόμους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Απάντηση στην αγριότητα κυβέρνησης και τρόϊκας η γενική απεργία της Τετάρτης. Παραλύουν οι δημόσιες συγκοινωνίες μέχρι την Πέμπτη. Απεργία και στις τράπεζες. Η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή για ψήφιση την Τρίτη, πολυνομοσχέδιο με το οποίο γκρεμίζονται συμβάσεις και μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.
Η ΕΠΟΧΗ: "Και αυτός ο Δεκέμβρης να γραφτεί στην ιστορία!".
Η εφημερίδα σημειώνει: "Την Τετάρτη είμαστε όλοι στους δρόμους, απεργοί, διαδηλωτές. Εξοργισμένοι και εξεγερμένοι. Αυτός ο Δεκέμβρης μπορεί να είναι ένας ακόμη Δεκέμβρης που θα γραφτεί στην ιστορία των αγώνων του λαού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο αγώνας δρόμου για την υλοποίηση του μνημονίου".
  
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι: "Η κυβέρνηση πλησιάζει σε κρίσιμο σταυροδρόμι αναφορικά με την υλοποίηση του Μνημονίου, σε μια περίοδο κατά την οποία στους κόλπους της ΕΕ επικρατούν διαφορετικές προσεγγίσεις για τα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άναψε το "πράσινο φως" για ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και ΔΕΚΟ, που όμως πιθανότατα οδηγούν σε ευθεία σύγκρουση με συνδικαλιστές και τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "16+1 μυστικά για τις αποδείξεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι: " Οι φορολογούμενοι έχουν ακόμη 19 ημέρες για να εξασφαλίσουν σημαντική έκπτωση φόρου μέσω των αποδείξεων. Με τη συλλογή των αποδείξεων όλοι οι φορολογούμενοι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.140 ευρώ για έναν εργένη με ετήσιο εισόδημα της τάξης των 20.000 ευρώ".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ζούγκλα η αγορά εργασίας".

Η εφημερίδα γράφει: "Σε Βατερλό καταλήγει, όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά έμπειροι αναλυτές η ζημιά έγινε τον περασμένο Αύγουστο, όταν τα συναρμόδια υπουργεία με τη συναίνεση του πρωθυπουργού συμφώνησαν στην εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως αυτά είχαν κατακτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ".

Η εφημερίδα σημειώνει: "Βόμβα σκανδάλου δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ισοδυναμεί με το κραχ του χρηματιστηρίου που άφησε τη μισή Ελλάδα στον άσο, σκάει στην αγορά των ασφαλιστικών εταιριών, μετά την έκρηξη της φούσκας της VDV LEBEN International ΑΑΕΖ, ο τακτικός έλεγχος στην οποία επιβεβαίωσε παραποίηση των οικονομικών στοιχείων".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στα μονοπώλια και την εξουσία τους".

Η εφημερίδα αναφέρει: "Πόλεμο χωρίς όρια και σταματημό έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας. Την Τρίτη η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που δίνει ένα ακόμη συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Ζητείται συναίνεση εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων".
Η εφημερίδα σημειώνει: "Μετά τις θυελλώδεις εξελίξεις στην αλλαγή των σταθερών επί δεκαετίες όρων των εργασιακών σχέσεων, ο Γ. Παπανδρέου αισθάνεται αδήριτη την ανάγκη της συναίνεσης πολιτικού κόσμου και κομμάτων σε σειρά άλλων νομοσχεδίων που ακολουθούν και οπωσδήποτε είναι δυσάρεστα για τους Έλληνες πολίτες όσο όμως και αναγκαία, αν η χώρα ευελπιστεί να διατηρήσει τη θέση της στο μηχανισμό στήριξης".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "100 κομισάριοι καταλαμβάνουν την Ελλάδα. Ερχεται η κυβέρνηση της τρόικας με επικεφαλής Γερμανό "διοικητή".

Η εφημερίδα αναφέρει: "Δεκάδες κομισάριοι οικονομολόγοι που έχουν την εντολή "τηρείστε αυστηρά το μνημόνιο", καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου κατόπιν εντολής της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμα υπουργεία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "1.ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ στους "χρυσοκάνθαρους" του ΟΠΑΠ!. ΜΙΣΘΟΙ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Μορφή καταιγίδας εκλαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για το όριο αδιαφάνειας και σπατάλης που διαδραματίζεται στον ΟΠΑΠ. Παρά την περίοδο παρατεταμένης και σκληρής λιτότητας που υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, τα "golden boys" της διοίκησης του οργανισμού συνεχίζουν ανενόχλητα το μεγάλο φαγοπότι που προσβάλει βάναυσα το μέσο πολίτη που παλεύει για την επιβίωσή του".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πείραμα...Ταϊβάν και όποιος αντέξει. Στην πρέσα μισθοί σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και επιχειρήσεις".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο καταρρέει και αντικαθίσταται βίαια υπό την ασφυκτική καθοδήγηση της τρόικας από το "μοντέλο Ταϊβάν". Πρόκειται για το πείραμα επιβολής στην Ελλάδας μιας πρωτοφανούς στη μεταπολεμική Ευρώπη "εσωτερικής υποτίμησης".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Βυθίζουν τη χώρα. Φτώχεια και αναργία ο μποναμάς του πρωθυπουργού".

Η εφημερίδα γράφει: "Οι πρωτοφανείς για τα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής χώρας μειώσεις μισθών και συντάξεων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, ανακυκλώνουν το φαύλο κύκο της ύφεσης. Παράλληλα η πρωτοφανής κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τέτοιας ποιότητας και έκτασης τοποθετεί την Ελλάδα κάτω ακόμα και από τις νοτιοαμερικανικές χώρες".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην πολιτική Παπανδρέου". Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά".
Στη συνέντευξή του ο Α. Σαμαράς τονίζει ότι "η εργασιακή απορρύθμιση καταργεί θέσεις εργασίας και επιδεινώνει την ύφεση. Να μη γίνει η κρίση πρόσχημα για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν, εμείς θα κάνουμε μία: πώς μπήκαμε στο μνημόνιο".
Realnews: "Η συνωμοσία της δραχμής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα: "Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, που αυτοδιαφημίζεται ως ο άνθρωπος που προέβλεψε την κρίση, περιφέρεται τον τελευταίο καιρό ανά τον κόσμο δυσφημώντας κατά κορον τη χώρα μας και εργαζόμενος αόκνωςγια τα συμφέροντα όσων έχουν "ποντάρει" στη χρεοκοπίας. Επενδύει τις ανθελληνικές του κορώνες με τον μανδύα δήθεν προβλέψεων".

VETO: "Δραχμή μέσα Ευρώ έξω. Το πιο σκληρό σενάριο για την ελληνική τραγωδία".
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Αναμένονται μειώσεις μισθών κατά 40%, εκτόξευση επιτοκίων και στεγαστικών δανείων στο 10%, καταναλωτικών στο 15-20% και πιστωτικών καρτών στο 30%.Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες συμφώνησαν για την επέκταση έως το 2024 του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, λίγες ώρες πριν από ένα νέο μνημόνιο".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Χάνουν 3.000 ευρώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι".

Η εφημερίδα αναφέρει: "Μειωμένες μέχρι 50% οι αποζημιώσεις απόλυσης, "χάνονται" 3.000 ευρώ ετησίως για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Εως 40% η μείωση σε 52 ΔΕΚΟ. Προς την έξοδο 20.000 συμβασιούχοι. Μειώσεις 7% έως 12% και πλαφόν τα 5.981 ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΕΞΠΡΕΣ: "Εφαρμογή με δύο ταχύτητες επιχειρησιακών συμβάσεων".

Η εφημερίδα γράφει: "Άνισο ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων σε ό, τι αφορά τη συμπίεση του μισθολογικού κόστους και κατά συνέπεια του κόστους λειτουργίας διαβλέπουν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "30 μέτρα για 10 δισ. ευρώ".  

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει: "Μαξιλάρι ασφαλείας" 10 δισ. ευρώ επιχειρεί να δημιουργήσει το οικονομικό επιτελείο κατά την περίοδο 2011-2013, το οποίο θα προέλθει από: εκδόσεις εντόκων γραμματίων, έκδοση ομολόγου της διασποράς που θα απευθύνεται στους ομογενείς των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας".
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs