Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Υψηλοί τόνοι σε ανούσια συζήτηση

Eurokinissi
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. 

του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Σε υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε αναμενόταν, κινήθηκε η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προσήλθε στη χθεσινή συζήτηση με βασική θέση «αν δεν πάρουμε μέτρα τα ταμεία θα καταρρεύσουν», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρθενική του ομιλία μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε ότι το 2014, με βάση και τη μοναδική αναλογιστική μελέτη που έχει γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα, το σύστημα ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060. Όπως είπε, η επτάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα capital controls οδήγησαν σε κατάρρευση το σύστημα και τους δανειστές να ζητήσουν μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ.
Πριν τη δευτερολογία του κ. Τσίπρα κυβερνητικές πηγές με διαρροή προς τους δημοσιογράφους σημείωναν ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι: επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση, επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα, καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία και άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση».
Τελεσίγραφο των αγροτών
Την ίδια ώρα οι αγρότες με απόφαση του συντονιστικού τους στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και παρά τις εσωτερικές τους διαφωνίες έστειλαν τελεσίγραφο στο Μαξίμου να αποσύρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό προκειμένου να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Κάτι που σχολίασε αρνητικά στην πρωτολογία του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Από σήμερα οι αγρότες θα προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι το συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2016. Στελέχη της κυβέρνησης σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση οι εκδηλώσεις των αγροτών θα αντιμετωπιστούν με επιμονή στην ανάγκη διαλόγου.
Στο Ισραήλ από σήμερα ο Πρωθυπουργός
Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, επικεφαλής κλιμακίου εννέα υπουργών, όπου το απόγευμα θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του και το βράδυ θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αύριο Πέμπτη θα συναντηθεί  με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs