Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πτώση ρεκόρ για την τουρκική λίρα έπειτα από αιματηρή επίθεση του PKK

Έπειτα από βομβιστική επίθεση των Κούρδων του PKK που σκότωσε 15 Τούρκους στρατιώτες, η λίρα άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδά της. Τουρκικά πολεμικά σκάφη χτύπησαν κρησφύγετα του PKK, ενώ 1.180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Ιούλιο.
Στα χαμηλότερα επίπεδά της όλων των εποχών έπεσε η τουρκική λίρα, έπειτα από βομβιστική επίθεση των Κούρδων του PKK την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πολλοί στρατιώτες. Όπως σχολιάζει το Bloomberg η αιματηρή επίθεση εντείνει την ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα, ενώ το νόμισμα σημείωσε πτώση της τάξης του 1,3%, στο 3,0465 ανά δολάριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων τη Δευτέρα το πρωί, οι μαχητές του Κουρδικού PKK επιτέθηκαν σε δύο θωρακισμένα οχήματα κοντά στην νοτιοανατολική πόλη Daglica της επαρχίας Hakkari. Όπως ανέφερε το φιλοκουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat επικαλούμενο την ηγεσία του PKK, κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν 15 Τούρκοι στρατιώτες.
Έπειτα από την επίθεση, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη κτύπησαν περίπου 12 κρησφύγετα του PKK στην επαρχία Hakkari, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT.
Ανεπιβεβαίωτα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg καταδεικνύουν ότι περισσότεροι από 1.180 άνθρωποιέχουν σκοτωθεί από τις αρχές Ιουλίου.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs