Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν θα παρουσιάσω νέες προτάσεις στο Eurogroup

Βαρουφάκης: Δεν θα παρουσιάσω νέες προτάσεις στο Eurogroup
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειo   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την πρόθεσή του να μην παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο Βαρουφάκης είπε στην Bild, «Όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο».

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι «έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «με ξεκάθαρη και εύρωστη» πρόταση.

«Τρεις θεσμοί, τρεις κόκκινες γραμμές»

Στις τελευταίες εξελίξεις και στην ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Ηράκλειο ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι οι τρεις θεσμοί έχουν διαφορετικές «κόκκινες» γραμμές. «Άλλο να διαπραγματεύεσαι με έναν θεσμό και άλλο με τρεις θεσμούς που δεν θέλουν το ίδιο πράγμα» τόνισε.

Μιλώντας στην πλατεία του Αγίου Τίτου, σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που ζητούν οι εταίροι «θα βαθύνει η κρίση», σημειώνοντας «ότι παίρναμε χρόνια το φάρμακο της λιτότητας αλλά δεν λειτούργησε» και υπογράμμισε ότι η μοναδική δύναμη ευθύνης είναι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια χώρα «με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από τη σκοτοδίνη παράγοντας πρωτογενή πλεονάσματα με αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα με αύξηση του ΦΠΑ, με μείωση των συντάξεων -πιστεύει κανείς πραγματικά πως μια τέτοια οικονομία θα αναπτυχθεί;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης και ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν πως έξοδος από την κρίση με τέτοιες δεσμεύσεις απλώς δεν νοείται, προσθέτοντας ότι κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι με τους όρους που μας προτείνουν θα καταφέρουμε να τους αποπληρώσουμε.

Φτάνουμε στο σημείο που η ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την Ευρώπη επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι μια λογική πρόταση.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs