Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Θεοδωράκης, Γεννηματά και Μπακογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου

Επαφές Τσίπρα στο εσωτερικό για ενημέρωση


Νέο κύκλο συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης ανοίγει σήμερα ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος στο αίτημα ενημέρωσής τους για τις εξελίξεις, στον βαθμό που το ζητούν.
ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃ. ÂÅÍÉÆÅËÏ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει το μεσημέρι να καθησυχάσει τους βουλευτές του κόμματός του, σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, στις δέκα σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θαέχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου νατον ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την κατάσταση της χώρας. Υπενθυμίζεταιότι ο κ.Θεοδωράκης έχει θέσει θέμα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών,κάτι στο οποίο πάντως δείχνει προς ώρας να αντιδρά το Μέγαρο Μαξίμου, με τονκοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, χθες, να υποστηρίζει μιλώνταςστον Real FMπως για να έχει θετικό αποτέλεσμα μία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον ΑντώνηΣαμαρά στην παρούσα φάση, θα πρέπει η ΝΔ να έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει από πρινότι στηρίζει την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.
Μία ώρα αργότερα, στις έντεκα το πρωί, το κατώφλι τουΜεγάρου Μαξίμου θα περάσει για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η ΦώφηΓεννηματά. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της κιόλας δήλωση με αυτή την ιδιότητα,η κ.Γεννηματά έσπευσε να τονίσει την κρισιμότητα των στιγμών, θέτοντας τονπρωθυπουργό προ των ευθυνών του και ζητώντας ενημέρωση επί της ουσίας τωνπολιτικών αρχηγών.
Με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι αποφασισμένο να ανταποκρίνεταιστις εκκλήσεις πολιτικών του αντιπάλων για ενημέρωση, μάλιστα, ο πρωθυπουργόςθα συναντήσει στις 12 το μεσημέρι και την πρώην υπουργό της ΝΔ ΝτόραΜπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για πολιτικό αρχηγό. Η κίνησήτου αυτή εντάσσεται στην στρατηγική που περιέγραψε χθες ο κυβερνητικόςεκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποστηρίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχειεπιλέξει να είναι με ανοιχτά χαρτιά και να ενημερώνει και τους πολιτικούςαρχηγούς, αλλά και όλη την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία», αφήνοντας μάλισταανοιχτό το ενδεχόμενο επανάληψης μιας νέας συζήτησης σε επίπεδο Κοινοβουλίου,αντίστοιχης με αυτή που έγινε δύο εβδομάδες πριν.
Στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, οπρωθυπουργός, αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά τους συνομιλητές του για τηνπορεία της διαπραγμάτευσης, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως η ευθύνη για τοτελευταίο ναυάγιο στις Βρυξέλλες προχθές ανήκει στους εταίρους της χώρας. Σύμφωναμε πληροφορίες, μάλιστα, θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο γιαπαιχνίδια των εταίρων σε βάρος της χώρας και για ψέματα που διαρρέουν, όπως τότεπου υποστήριζαν ότι δεν υπήρχαν έγγραφα με τις ελληνικές θέσεις.
Αμέσως μετά, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θαμεταβεί στη Βουλή για να μιλήσει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας στουςδικούς του βουλευτές πια σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η χώρα και τιπεριθώρια υπάρχουν για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. Πέραν πάντως των όσων θα πει ο πρωθυπουργός, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις αντιδράσεις που πιθανώς θα υπάρξουν από μερίδα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος,καθώς στο εσωτερικό του ολοένα και πληθαίνουν όσοι ‘φλερτάρουν’ με τη ρήξη,κάνοντας λόγο για εναλλακτικές οδούς που μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs