Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Βρυξέλλες: Νέα συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ μετά το αδιέξοδο


Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τις περίπου πεντάωρες συνομιλίες, ότι «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι».



Νέα συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ όπως αναφέρει η Καθημερινή. Αυτό αποφασίστηκε στην χθεσινοβραδινή (Τετάρτη) άκαρπη συνάντηση στις Βρυξέλλες, όπου οι κύριοι Τσίπρας και Γιούνκερ στην αρχή συζήτησαν κατ' ιδίαν, και στη συνεχεία ακολούθησε συζήτηση σε επίπεδο γεύματος με την συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup, του προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, των κ. Μούτι και Σελμάγιερ και του ελληνικού κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά τις περίπου πεντάωρες συνομιλίες, ότι «η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι».

Τόνισε μάλιστα ότι «οι προτάσεις που επαναφέρουν στο τραπέζι, ιδέες όπως να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 10 μονάδες, είναι προτάσεις που δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης». 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πάντως ως «εποικοδομητική και φιλική» τη συζήτηση προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με στόχο μια ρεαλιστική συμφωνία.

«Από τις προτάσεις που ακούσαμε από τους τρεις θεσμούς , ειπε,θέλω να κρατήσω ως βάση συζήτησης τα χαμηλότερα πλεονάσματα, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα. Βεβαίως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και πολλά άλλα κοινά σημεία και διάθεση από την πλευρά της Επιτροπής να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο.

Από τη μεριά του, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ότι «ήταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση. Σημειώθηκε πρόοδος ως προς την κατανόηση των θέσεων της κάθε πλευράς, στη βάση διαφορετικών προτάσεων».

Από τη δική του πλευρ
ά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλωσε ότι «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες». 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/282756/vruxelles-nea-sunadisi-tsipra-me-giounker-kai-daiselbloum-meta-to-adiexodo-/#ixzz3c4YgLxLi
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs