Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Ή συμβατή με το πρόγραμμα συμφωνία ή καθόλου συμφωνία



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Παρέμβαση που θα συζητηθεί πραγματοποιεί μέσω του Real.gr ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει», προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η λογική της "πάση θυσία" συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια "Πέμπτη Φάλαγγα", είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει με νόημα:

«Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην "τελική" καταστροφική "λύση"».

Και καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα».

Ολόκληρη η βαρυσήμαντη δήλωση του υπουργού παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Real.gr έχει ως εξής:

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της τελικής κρίσης για την ύπαρξη ή μη συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς». Η λογική της «πάση θυσία» συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα», είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς. Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει. 

Μια βιώσιμη συμφωνία, επίσης, για να έχει στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική, πρέπει να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους-του μεγαλύτερου μέρους του- και από μία ισχυρή ένεση ρευστότητας, ικανή να θέσει σε κίνηση την οικονομία. 

Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και τις ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην «τελική» καταστροφική «λύση».

Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=421631&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs