Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η αλήθεια για το ελληνογερμανικό "Ταμείο για το Μέλλον"

Η Κρήτη αυτήν την εβδομάδα ετοιμάζεται να κορυφώσει τις εκδηλώσεις από το ένα άκρο του νησιού έως το άλλο για την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Ήδη πολύ σπουδαίες εκδηλώσεις και επιστημονικές ημερίδες πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις του νησιού, ενώ ειδικά φέτος ένα από τα αναβαπτισμένα αιτήματα είναι η υπόθεση των γερμανικών οφειλών, μετά τη διάσταση που έχει πάρει και πολιτικά η υπόθεση, με επίκεντρο την αναβαθμισμένη πλέον διακομματική επιτροπή της Βουλής, αλλά και τις δράσεις των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας.
Υπό το βάρος αυτό, η πλευρά της Γερμανίας, πέραν της απόλυτης άρνησης επισήμως να ανοίξει επίσημα το όλο θέμα, φροντίζει ομοίως διαρκώς από την πλευρά της επικοινωνιακά να ψελλίζει διάφορα περί «έμπρακτης συγνώμης», τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν παίρνουν επίσημο χαρακτήρα, είναι διαρροές και κυρίως βολιδοσκοπήσεις των αντιδράσεων στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, θέμα συνολικά για γερμανικές οφειλές και επανορθώσεις αδιάσπαστο, για καταστροφή δημόσιου πλούτου και υποδομών, κλοπής και λεηλασίας αρχαιολογικών θησαυρών, αναγκαστικού κατοχικού δανείου και αποζημιώσεων θυμάτων θηριωδιών και ολοκαυτωμάτων από τους ναζί στην Ελλάδα δεν τίθεται ούτε για αστείο.
Στη λογική αυτή, την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε νέα ομοβροντία δημοσιευμάτων για τις προθέσεις της Γερμανίας, που ομοιάζουν με "καθρεπτάκια προς ιθαγενείς", με σκοπό πάντως να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κάπως, τώρα που γίνεται αντιληπτό ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να καταθέσει μέχρι και ρηματική διακοίνωση για το θέμα, που θα είναι το πρώτο αλλά αναγκαίο βήμα ώστε να γνωστοποιηθούν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο οι αξιώσεις μας έναντι της Γερμανίας.
Το περίεργο είναι ότι ο γερμανικός Τύπος, με διαρροές και δημοσιεύματα, μιλάει για θέματα που στην Ελλάδα δυστυχώς αναπαράγονται αβασάνιστα, χωρίς διασταύρωση και τελικά διαμορφώνουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα.

4 εκατ. και όχι 4 δισ. ευρώ!
Οι διαρροές ανέφεραν ότι με την ίδρυση ενός ελληνογερμανικού "Ταμείου για το Μέλλον" εμφανίζεται να επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση να προωθήσει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο στην Ελλάδα ως κίνηση συμφιλίωσης για τις αγριότητες που διέπραξαν οι ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανάφεραν το πρακτορείο Bloomberg και η γερμανική εφημερίδα "Die Welt". Μάλιστα, σε αυτά τα δημοσιεύματα φέρεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ να υποστηρίζει την ιδέα να προωθηθούν κοινά αναπτυξιακά έργα με γερμανική χρηματοδότηση μέσω «ενός Ταμείου για το Μέλλον», το οποίο θα έχει ετήσιο προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2014-2017, δηλαδή 4 δισ. ευρώ.
Η "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει σήμερα ότι το Ταμείο αυτό όχι μόνο ήδη υπάρχει εδώ και ένα χρόνο, αλλά και ότι ο προϋπολογισμός του για τα επόμενα 4 χρόνια δεν ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ (!), με στοχευμένες δράσεις που όχι μόνο δεν αφορούν σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις, αλλά σε δημόσιες σχέσεις με μαρτυρικούς δήμους της Ελλάδας και κυρίως με ποσά στα οποία θα μετέχουν και οι Έλληνες φορολογούμενοι (!).

Από το 2014 σε λειτουργία
Η Τριανταφυλλιά Κωστοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 αποκάλυψε ότι το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2014 «μονομερώς», με απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου: «Η γερμανική Βουλή κύρωσε την ίδρυση και λειτουργία του "Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον" τον Ιούνιο του 2014, εγγράφοντας μάλιστα συγκεκριμένα κονδύλια προερχόμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ταμείο αυτό, συνολικού ύψους 4 εκατομμύρια ευρώ μέχρι και το 2018. Δηλαδή 1 εκατομμύριο ευρώ περίπου ανά έτος και όχι συνολικά 1 δισ. ευρώ ανά έτος και 4 δισ. ευρώ στην τετραετία, όπως αναληθώς έγραψε ο γερμανικός Τύπος και αβασάνιστα μετέδωσαν τα περισσότερα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.
Μάλιστα, στη σχετική εγγραφή του γερμανικού προϋπολογισμού αναφέρεται ότι το 1 εκατομμύριο ανά έτος θα συμπληρωθεί με αντίστοιχη συνεισφορά του ελληνικού κράτους στα πλαίσια της πολιτικής συμφιλίωσης μεταξύ των δύο λαών (!)».

Αμιγώς γερμανικό
Η κ. Κωστοπούλου σημείωσε με νόημα ότι παρ' όλα αυτά η απόφαση της γερμανικής Βουλής είναι «μονομερής» ενέργεια, πουθενά δεν υπάρχει κυρωτική πράξη της ελληνικής πλευράς, ούτε καν ένα αντίστοιχο σύμφωνο συνεργασίας. Άρα, όπως είπε, «ηχεί παράδοξα να ονομάζεται ένα τέτοιο ταμείο, που δε θα... αλλά ήδη λειτουργεί, ως "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", όταν πρόκειται για αμιγώς γερμανικό ταμείο, το οποίο μάλιστα προκύπτει από τον προϋπολογισμό του, που ψηφίστηκε στη γερμανική Βουλή, καθορίζεται αποκλειστικά από τη Γερμανία για το ποιες δράσεις θα χρηματοδοτεί στην Ελλάδα κατά βάση στοχευμένα προς μαρτυρικούς δήμους της πατρίδας μας».
Μάλιστα, η κ. Κωστοπούλου, κάνοντας λόγο για κατευθυνόμενη πολιτική διάσπασης του ενιαίου αιτήματος για τις γερμανικές οφειλές και επανορθώσεις προς την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, στις 23/10/2014, η περίφημη ελληνογερμανική συνέλευση σύναψε συνεργασία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω του οποίου επιχειρεί να περάσει τις στοχευμένες δράσεις της Γερμανίας, ανάμεσά τους και το περίφημο αυτό ταμείο.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Βερολίνου-Βρανδεμβούργου σημείωσε στη συνέντευξή της στον 98,4: «Στην ουσία δεν είναι ελληνογερμανικό ταμείο, το γερμανικό Κοινοβούλιο δημιούργησε το ταμείο αυτό πέρυσι, αναφέροντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν μια κοινή "κουλτούρα μνήμης" και να προάγουν τη συμφιλίωση μέσω, μεταξύ άλλων, της ανταλλαγής νέων και της ιστορικής έρευνας. Κουβέντα για το πάγιο αίτημα ηθικά, για τις γερμανικές οφειλές και επανορθώσεις σε Ελλάδα, μαρτυρικά χωριά και δήμους, αρχαιολογική λεηλασία, καταστροφή υποδομών και φυσικά αποζημιώσεις θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».

"Γαργάρα" οι επανορθώσεις - Δημόσιες σχέσεις χωρίς ουσία
Οι δράσεις του ταμείου αποδεικνύουν ήδη ότι πρόκειται για συνέδρια χαμηλής έντασης και όχι βαθιάς ιστορικής ανάλυσης, εκδρομές και επισκέψεις νέων και παραγόντων των μαρτυρικών δήμων σε περιοχές της Γερμανίας και όχι μόνο αυτών, και αντίστροφα επισκέψεις Γερμανών στην Ελλάδα, συνδρομή στη δημιουργία μουσείων μνήμης, αλλά ποτέ δράσεις που θα άνοιγαν θέμα νομικά και πολιτικά για γερμανικές επανορθώσεις, θέμα που η Γερμανία επισήμως δηλώνει ότι έχει κλείσει διά παντός.
Εξάλλου, όπως αναφέρει η "Welt", ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν δήλωσε σχετικά την προηγούμενη εβδομάδα: «Έχουμε πολλές δυνατότητες να συνεργαστούμε με τους Έλληνες μέσω έργων για τους νέους και ενός "Ταμείου για το Μέλλον". Όμως το να μιλάμε για τις (πολεμικές) αποζημιώσεις είναι ο λάθος δρόμος».

Ο κατάλογος χρηματοδοτήσεων του Ταμείου - «Ενέργειες συμφιλίωσης»
Η "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα τον κατάλογο και τα ποσά που από το 2014 μέχρι τον Απρίλιο του 2015 έχει χρηματοδοτήσει το κατ' ευφημισμόν «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», από τον οποίο ο αναγνώστης μπορεί εύλογα να αντιληφθεί πώς οι Γερμανοί με δράσεις "όπως τα καθρεφτάκια προς ιθαγενείς" επιχειρούν να διασπάσουν το μέτωπο των μαρτυρικών χωριών και δήμων ανά την Ελλάδα, ώστε να μη θέτουν συνολικά θέμα γερμανικών επανορθώσεων.
Από τις δράσεις αυτές έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε άμεσα πώς τοποθετούνται οι εκπρόσωποι τέτοιων μαρτυρικών περιοχών της Κρήτης, κι αν στον πίνακα αυτών των ήδη εκτελούμενων δράσεων υπάρχει και συμμετοχή της Κρήτης, από κάποιους που μπορεί να είδαν το "τυρί", δεν είδαν όμως τη "φάκα".
Στον πίνακα που παραθέτουμε σήμερα είναι σαφές ότι οι δράσεις αυτές έχουν άλλο στόχο απ' ό,τι διαρρέεται, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός των ταξιδιών Ελλήνων δημοσιογράφων με "θεματικό περιεχόμενο" στη Γερμανία, έκδοση βιβλίων Γερμανών συγγραφέων, ημερίδες, αποκατάσταση μουσείων και συναγωγών, αλλά και εμφάνιση ερευνών για τους πρώτους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες-εργάτες "Γκασταρμπάιτερ" το '50, με διάθεση να "ισοφαριστεί" η Γερμανία που έκανε τόσες καταστροφές στην Ελλάδα στην Κατοχή, με τη Γερμανία που δέχτηκε και έδωσε δουλειά σε Έλληνες αμέσως μετά τον πόλεμο.
Όλες οι δράσεις σχεδόν εμφανίζονται ως ενέργειες "συμφιλίωσης", λες και πρόκειται για ένα θέμα "καβγά" μεταξύ δύο χωρών και όχι για τις θηριωδίες σε βάρος της Ελλάδας στην Κατοχή:
Οι "γενναιοδωρίες" του γερμανικού κράτους είναι εμφανείς από τον πίνακα που δημοσιεύουμε, που στοχεύουν να κλείσει το "πικρό κεφάλαιο" της ιστορίας χωρίς δικαστικές διαμάχες. Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές δράσεις του πίνακα ήταν το "Θεματικό ταξίδι για παράγοντες από τον πολιτιστικό χώρο", με ποσό 49.010 ευρώ.
Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο, Δίστομο, Δράκεια Βόλου, Φλώρινα, Χορτιάτης, Ιωάννινα, Καλάβρυτα, Ρόδος, Καστοριά, Κλεισούρα, Κομμένο, Κέρκυρα, Κρυονέρι, Λάρισα, Λέχοβο, Λιγκιάδες, Νέα Κερδύλλια, Πάτρα, Ράχη Άρτας, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ξάνθη, Υπάτη.

Το ταξίδι στο Βερολίνο
Σε όλη την "καλή" κοινωνία των παραπάνω δήμων και χωριών επέλεξαν οι γερμανικές Αρχές στην Ελλάδα, πρεσβεία και προξενείο, να απευθύνουν πρόσκληση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για ένα ταξίδι στο Βερολίνο από τις 9 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2014, με άγνωστο το ποιοι τελικά ανταποκρίθηκαν. Την πρόσκληση έλαβαν βιβλιοθηκάριοι, γλύπτες, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, δημοτικοί σύμβουλοί, τραγουδιστές, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και δήθεν δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι ομάδων νεολαίας, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων, ζωγράφοι, υπάλληλοι μουσείων, μουσικοί, εκπαιδευτικοί, ιερείς, συντονιστές διαφόρων πρότζεκτ, ηθοποιοί, εκπρόσωποι των εβραϊκών κοινοτήτων και ομάδων νεολαίας.
Σαράντα εννέα από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, συγκεκριμένα του υφυπουργού κυρίου Michael Roth, και μετείχαν σε εκδηλώσεις «συμφιλίωσης», «αλληλογνωριμίας» και «αλληλοκατανόησης» στο Βερολίνο.
Από τα Καλάβρυτα δε, και με απόφαση του δημάρχου Καλαβρύτων, μετείχαν παιδιά της Φιλαρμονικής στο πρόγραμμα. Πρόκειται για ακόμη μια χειρονομία του δημάρχου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το γερμανικό κράτος για τα 126.500 ευρώ για το χιονοδρομικό κέντρο από το λεγόμενο "Ταμείο για το Μέλλον" του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι "σούπερ" εκδηλώσεις
Τοπικός σύμβουλος του μαρτυρικού Κομμένου με ανάρτησή του στο facebook δήλωνε τη χαρά και το πάθος του που θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«ΣΟΥΠΕΡ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΟΥ!!!!! 7ΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!!!!!!!!!! ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥ!!!!! ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΟΜΜΙΩΤΕΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!».
Όλοι οι παραπάνω 49 "εκλεκτοί" ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις της γερμανικής πλευράς και τους σκοπούς για τους οποίους χρηματοδοτούνται αυτά τα προγράμματα. Εξάλλου, οι Γερμανοί δεν το κρύβουν πως θέλουν, με τη βοήθεια Ελλήνων, να απαλλαγούν από το βάρος του παρελθόντος τους, να ξαναγράψουν την ιστορία, να εξιλεωθούν και προπάντων να μην πληρώσουν πολεμικές αποζημιώσεις.
Η γερμανική κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία ξεκαθαρίζει πως δε δέχεται και δεν επιτρέπει συζητήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Michael Roth: «Το δύσκολο θέμα των επανορθώσεων έχει για μας νομικά απαντηθεί. Είναι όμως αυτονόητο εκεί όπου υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα να τα συζητήσουμε και να τα εξετάσουμε επιστημονικά».
Δε χωρά καμία αμφιβολία πως η Γερμανία θα αξιοποιήσει προπαγανδιστικά στο έπακρον όλες αυτές τις συναντήσεις, προβάλλοντας ότι οι πρωτοβουλίες της βρίσκουν υποστηρικτές στους μαρτυρικούς δήμους της Ελλάδας - πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο οριστικό θάψιμο της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, ακριβώς τη στιγμή που το θέμα τίθεται πλέον πιεστικά και αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμη και εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ήδη η Deutsche Welle, μέσω του διευθυντή του ελληνικού προγράμματος Σπύρου Μοσκόβου, στα τέλη του 2014 υποστήριξε πως η διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων είναι απόδειξη καθυστερημένης πολιτικής κουλτούρας (!!!). Ας έχουμε υπόψη ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Michael Roth είναι και μέλος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Deutsche Welle.

Εκμετάλλευση των πάντων
Η γερμανική πρεσβεία είναι αυτή που επιλέγει τους συμμετέχοντες και καθορίζει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών. Άρα όποιοι φορείς στην Ελλάδα μετέχουν σε αυτό το σκηνικό, στέλνοντας νέους ανθρώπους από τους μαρτυρικούς δήμους στα γερμανικά προγράμματα, θα πρέπει να ξέρουν ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, τα παιδιά χρησιμοποιούνται από το επίσημο γερμανικό κράτος ουσιαστικά κόντρα στο ενιαίο κίνημα διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων. Συνεπώς, ευθύνονται όλοι όσοι δεν αντιστέκονται σε αυτές τις εξελίξεις. Όλοι όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι Γερμανοί δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν τα πάντα για τα σχέδιά τους να αναθεωρήσουν την ιστορία, να γιατί και η περίπτωση του κ. Ρίχτερ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν είναι απλά μια διχογνωμία περί του ποιος αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου.
Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για να ξαναγραφτεί από Γερμανούς και Έλληνες συνεργάτες τους η Ιστορία, για να ξεχαστεί τι του οφείλει ακόμη η Γερμανία. Με τρία εκατομμύρια ευρώ συμμετέχει η Ελλάδα στο γερμανοελληνικό ίδρυμα νεολαίας (!).
«Το γερμανοελληνικό ίδρυμα νεολαίας χρηματοδοτείται συνολικά με περίπου 6 εκατ. ευρώ, με ισόποση συμμετοχή των δύο χωρών».
Συνεργασία και συμφιλίωση των λαών μπορεί να χτιστεί μόνο πάνω σε βάση ειλικρίνειας, ισοτιμίας και αμοιβαιότητας. Οι γερμανικές πρωτοβουλίες δήθεν «συμφιλίωσης» δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις αξίες. Απλά καλλιεργούν το σύγχρονο αναθεωρητισμό της ιστορίας και γιγαντώνουν την αδιαλλαξία της Γερμανίας, που αδιαφορεί για τις απαράγραπτες οφειλές της απέναντι στην Ελλάδα.

Το "κόλπο" με Γερμανό δικαστή - Δηλώνει υπέρ της νομικής προσφυγής
Πριν δύο μέρες πολλοί αναγνώστες μας θα διάβασαν, υποθέτουμε, την είδηση που από τα γερμανικά Μέσα αναπαράχθηκε με "θριαμβευτικά σχόλια" και στον κεντρικό ελληνικό Τύπο: «Ανώτατος Γερμανός διοικητικός δικαστής διατύπωσε την πρόταση, σε πρόσφατο συνέδριο στο Βερολίνο, σύμφωνα με την οποία μια πιθανή διαδικασία για την επίλυση της ελληνογερμανικής αντιδικίας για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων θα ήταν η προσφυγή στη δικαιοδοσία του Court of Conciliation and Arbitration του OSCE, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη!».
Πρόεδρος του εν λόγω Δικαστηρίου Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ μάθαμε όμως ποιος είναι; Είναι ο κ. Dr Christian Tomuschat, καθηγητής Δημοσίου, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Ο εν λόγω δικαστής εκπροσώπησε τη Γερμανία στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το Σεπτέμβριο 2011, στην προσφυγή κατά της Ιταλίας για επανορθώσεις, στην οποία η Ελλάδα μετείχε ως παρατηρητής με την υπόθεση του Διστόμου.
Σε επίπεδο θεωρίας είναι ο πιο σκληρός ενάντιος του θέματος της διεκδίκησης της Ελλάδας που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα το κίνημα για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα. Για να είμαι ακριβής, είναι κάθετος στο θέμα της ετεροδικίας!
Ανέλαβε την προεδρία του Δικαστηρίου του ΟΑΣΕ το Σεπτέμβριο του 2013. Αντικατέστησε στη θέση του προέδρου τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Robert Badinter. Σε αυτόν λοιπόν μας προτείνουν να καταφύγουμε Γερμανοί δικαστές και εμείς πανηγυρίζουμε;
Όταν οι "λύκοι" προτείνουν στα "πρόβατα" έναν από την "αγέλη" τους να αναλάβει και την απονομή δικαιοσύνης στην αποτρόπαια "σφαγή" τους, τότε δε θέλει και πολύ για να κατανοήσουμε τι παίζεται!!!
Γιώργος Σαχίνης
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1237070#.VVrYLnO68GU.twitter
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs