Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο Σαμαρά για συνέδριο και αλλαγή αντιπολιτευτικής γραμμής

Νέες δηλώσεις όπως αυτές του Νίκου Δένδια πως η Ν.Δ υποφέρει από... μετατραυματικό στρες, αλλά και διεργασίες στο γαλάζιο παρασκήνιο
Πίεση στον Αντώνη Σαμαρά για διεξαγωγή συνεδρίου και αλλαγή της αντιπολιτευτικής γραμμής στη λογική στήριξης της διαπραγμάτευσης προς ένα ρεαλιστικό και έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές, ασκούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Νέες δηλώσεις όπως αυτές του Νίκου Δένδια πως η Ν.Δ υποφέρει από... μετατραυματικό στρες, αλλά και διεργασίες στο γαλάζιο παρασκήνιο, δεν περνούν απαρατήρητες στο εσωκομματικό τοπίο- αν και βέβαια επί του παρόντος απλώς συνεχίζονται οι αψιμαχίες χωρίς να έχουν λάβει επισήμως διαστάσεις αντάρτικου.
Ο λόγος είναι, όπως επανειλημμένα έχει σημειωθεί, ότι άπαντες αναμένουν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και το σενάριο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση οριστικού αδιεξόδου ευνοεί τον κ.Σαμαρά που θα έχει το μαχαίρι και το πεπόνι της λίστας.
Από την πλευρά των αμφισβητιών όμως πολλοί εκφράζουν το φόβο ότι στις κάλπες η δύναμη της Ν.Δ θα συρρικνωθεί έτι περαιτέρω εάν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης (και προσώπων) και συνεπώς παροτρύνουν την επίσπευση κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι ο κ.Δένδιας εκτίμησε χθες στο Star ότι τελικά η Ν.Δ θα αναγκαστεί να πάει σε συνέδριο, θα αναγκαστεί να καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και θα πρέπει να διατυπώσει ένα διαφορετικό λόγο, διότι με το ύφος με τον οποίο το διατυπώνει σήμερα δεν ακούγεται.
Σχολίασε επίσης ότι “όπως στο μετατραυματικό στρες ένα από τα συμπτώματα είναι ότι δε θες να μιλήσεις για το ατύχημα, εμείς δε θέλουμε να μιλήσουμε για το γιατί χάσαμε τις εκλογές”. Σημείωσε ωστόσο ότι η κοινωνία έχει εξ ορισμού δίκιο στη Δημοκρατία και “δεν μπορούμε να λέμε έχεις άδικο που δε με ψήφισες” .
Χαρακτήρισε μάλιστα συναρτώμενα τα θέματα της ιδεολογίας και των προσώπων, με σαφές μήνυμα προς την πλευρά του κ.Σαμαρά: “Να αποφασίσουμε τι θα πούμε και μετά θα δούμε ποιος θα το πει”.
Συνέδριο ζήτησε και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Παραπολιτικά FM), ενώ πρόσφατα τη σχετική της άποψη είχε επαναλάβει και η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι δηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, όμως το πραγματικό θέμα συζήτησης στο παρασκήνιο είναι η δυνατότητα συλλογής υπογραφών ώστε από τα λόγια η αμφισβήτηση να περάσει και σε πράξεις.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs