Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο γνωστός Σαμαράς σε φιλικό περιβάλλον

Το τηλεοπτικό come back του Αντώνη Σαμαρά έγινε τρεις μήνες μετά τις εκλογές και την… ιστορική προεκλογική του συνέντευξη - διάγγελμα ενώπιον των σιωπηλών ρεπόρτερ της ΝΕΡΙΤ. Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε το MEGA και την εκπομπή των Ολγας Τρέμη και Νίκου Ευαγγελάτου για να δηλώσει εκ νέου πρόθυμος να μετάσχει σε «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», να πει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι «δεν τον βοήθησαν» τον περασμένο Δεκέμβριο και να επαναλάβει ότι ο ίδιος θα είχε βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο αλλά δεν πρόλαβε διότι ο… Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι πρότεινε στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας αλλά εκείνος δεν δέχθηκε. «Πριν τον κύριο Δήμα», είπε, «είχαμε προτείνει τον κύριο Κουβέλη. Εστειλα την παραμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Δήμα τον κ. Σταμάτη στο γραφείο του κι ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε. Εάν είχε δεχθεί θα έλειπαν δυο-τρεις ψήφοι ακόμη και σήμερα θα ήμασταν έξω από το Μνημόνιο».
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι τον περασμένο Δεκέμβρη οι εταίροι δεν τον στήριξαν: «Σήκωναν τόσο τη μπάρα που αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να συμφωνήσουν», είπε, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έκλεισε ο ίδιος την πέμπτη αξιολόγηση, για να επαναλάβει πάντως ότι η δική του κυβέρνησή θα είχε βγάλει ήδη τη χώρα από το Μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση επανέλαβε την… θεωρία των βράχων – «τα βράχια αρχίζουν να φαίνονται πολύ καθαρά» είπε - ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει εκλογές, αλλά δήλωσε πρόθυμος να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας: «Ο,τιδήποτε είναι για αυτό που λέγεται πατρίδα, θα το κάνω», απάντησε χαρακτηριστικά, χωρίς να εξηγήσει πάντως – και χωρίς να ερωτηθεί – από πού προκύπτει η ανάγκη και το αίτημα εθνοσωτηρίου συγκυβέρνησης.
Στα υπόλοιπα κεφάλαια της τρίωρης συνέντευξης ο Αντώνης Σαμαράς είπε:
Για την διαπραγμάτευση με τους πιστωτές: «Εχουμε κυβέρνηση που δεν κυβερνά. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Πρέπει να γίνει συμφωνία γρήγορα για να υπάρξει βεβαιότητα.»
Για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος:«Αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε… Αν υπάρχει ρήξη μας πάνε σε φάση Αργεντινής. Θα πάνε σε δημοψήφισμα ή εκλογές, και το ερώτημα θα είναι η νομιμοποίηση της επιστροφής στη δραχμή. Εάν μετά τη νωπή εντολή πάνε ξανά στον λαό, ο μόνος λόγος είναι για να πουν δραχμή. Κανένας δεν έχει δώσει εντολή σ’ αυτή την κυβέρνηση για δραχμή… Η κυβέρνηση έχει υποκύψει σε εκείνη την πτέρυγα που λέει ότι είναι καλύτερη η δραχμή.»
Για το e-mail Χαρδούβελη και τις μειώσεις συντάξεων: Mείωση συντάξεων δεν είχαμε πει. Για τις κύριες συντάξεις υπήρχε αύξηση, για τις επικουρικές μια μείωση 4,4%... Η μείωση των επικουρικών θεωρώ ότι πρέπει να γίνει. Διότι διαφορετικά δεν θα υπάρχουν επικουρικά ταμεία.
Για το εάν και πώς διαπραγματεύθηκε με την τρόικα: «Τσακωθήκαμε με την τρόικα, τα σπάσαμε με την τρόικα το Νοέμβριο γιατί δεν δεχόμαστε μείωση μισθών και κύριων συντάξεων… Οι εταίροι δεν βοήθησαν. Κουμπώθηκαν. Δημιουργήθηκε πολιτική αβεβαιότητα. Κι εγώ ανέμενα περισσότερη βοήθεια... Αισθάνθηκα ότι σήκωσαν τόσο τη μπάρα, ιδιαίτερα το ΔΝΤ, που δεν ήθελαν να συμφωνήσουν».
Για το success story: «Η δική μου κυβέρνηση ξεκίνησε την ανάκαμψη. Η νεολαία είχε αρχίσει να βρίσκει δουλειές και υπήρχε αισιοδοξία στην αγορά... Από το 25% της συνολικής πτώσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα η δικιά μας κυβέρνηση είχε ευθύνη για το 3%.»
Για την ΠΝΠ που δεσμεύει τα διαθέσιμα των Δήμων: «Θα πω ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας: ΠΝΠ ίσον χούντα, ίσον ντροπή δημοκρατίας. Θα πω ό,τι έλεγε η πρόεδρος της Βουλής: Η δημοκρατία δεν καταλύεται μόνο με τα τανκς, καταλύεται και με την ΠΝΠ. Το 40% των νόμων που έχει περάσει αυτή η κυβέρνηση είναι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η δέσμευση των διαθεσίμων είναι αναγκαστικός δανεισμός απελπισίας».
Για το μεταναστευτικό: «Εμείς έχουμε τους κατ’ εξοχήν  λαθρομετανάστες που προσπαθούν μέσω των δουλεμπόρων να έρθουν στην Ελλάδα… Φταίει η χαλαρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ενεργοποιηθούν τα κέντρα κράτησης που θα έδιναν και θέσεις εργασίας – δεν είναι δικιάς μου έμπνευσης, τα χρηματοδοτεί η Ευρώπη.
Για το θέμα ηγεσίας στην ΝΔ: «Εμείς, μετά από τα πιο σκληρά χρόνια λιτότητας που έζησε η Ελλάδα, είχαμε απώλεια 1,7%. Το οποίο ιστορικά δεν έχει ξαναγίνει. Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν πρέπει να μπει σε φάση εσωστρέφειας. Θα ήταν το καλύτερο δώρο στον κ. Τσίπρα και από πλευράς χρόνου και από πλευράς τακτικών του ελιγμών… Ολοι είμαστε ενωμένοι. Εγώ έγινα πρωθυπουργός. Εάν έφευγα τώρα θα είχα την καταφρόνια και την κατηγορία απ’ όλους ότι την ώρα την πιο κρίσιμη σηκώνεσαι και φεύγεις. Θα κάνουμε το συνέδριο όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή θα ήταν αντι-νεοδημοκρατικό και όχι φιλο-νεοδημακρατικό ένα συνέδριο».
Για το εάν έχει χρεοκοπήσει η ΝΔ: «Ούτε έχει χρεοκοπήσει, ούτε εξώδικο έχει έρθει για κατάσχεση, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».
Για το «φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ: «Δεν μιλάω για την στρατηγική των κομμάτων, αλλά για την προοπτική της χώρας. Πρωτοβουλίες ασφαλώς θα υπάρξουν, όσο δυσκολεύει η κατάσταση ορισμένα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε από κοινού τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Πριν απ’ ο,τιδήποτε πρέπει να έχουμε ένα μίνιμουμ κοινής στρατηγικής τα τρία κόμματα μεταξύ μας. Δεν θα προκαταλάβω τους πολιτικούς αρχηγούς. Αλλά είναι ασφάλεια για τον ελληνικό λαό να γνωρίζει ότι υπάρχουν τρία κόμματα ευρωπαϊκού μετώπου».
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είναι πρωταγωνιστής ενός θεάτρου επικοινωνιακών απειλών που τα κάνει όλα για το «ουάου». Με το «ουάου» δεν βάφονται αυγά.»
Σημειώνεται πάντως ότι στη διάρκεια της τρίωρης συνέντευξης απαντήσεις για θέματα όπως λίστα Λαγκάρντ, μεγαλο-φοροδιαφυγή, υπόθεση Μπόμπολα και υπόθεση Παπασταύρου δεν υπήρξαν. Διότι δεν τέθηκαν καν οι σχετικές ερωτήσεις.

http://tvxs.gr/news/ellada/o-samaras-epistrefei-stin%E2%80%A6-tv-kai-leei-nai-se-kybernisi-sotirias
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs