Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η «μονομερής» αναλγησία Σόιμπλε ανέλπιστο δώρο στην κυβέρνηση

Η «μονομερής» αναλγησία Σόιμπλε ανέλπιστο δώρο στον Τσίπρα
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών ηγείται για ακόμα μια φορά μιας άθλιας και υπονομευτικής επίθεσης κατά της ελληνικής κυβέρνησης βλάπτοντας τα συμφέροντα της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μένος του κ. Σόιμπλε τον οδηγεί σε λάθη που αποτελούν δώρα στη διαπραγματευτική φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα. 
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Σόιμπλε δεν επιθυμεί λύση αλλά μόνο υποταγή στο ίδιο λάθοςπου οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους Έλληνες και την Ευρώπη σε ύφεση και πολιτική αστάθεια.
Οι άνθρωποι του στους «θεσμούς» το τελευταίο 24ώρο ξεπέρασαν τα όρια αλλά και λειτούργησαν αντιθεσμικά παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας. 
Το πρώτο χτύπημα ήρθε με την ευθεία απειλή προς την Ελλάδα που απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς έκανε λόγο για σενάριο Κύπρου, με επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος Grexit.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ είτε θα πρέπει να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεωνπου δημιουργούν προβλήματα και ζημιές στις ελληνικές Τράπεζες και κατ' επέκταση της ΕΚΤ, είτε για κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης που συνιστά οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Οι κερδοσκόποι σε ολόκληρο τον πλανήτη θα τρίβουν τα χέρια τους που θα μπορούν να «παίξουν» τα παιχνίδια τους σε βάρος της Ευρωπαϊκής οικονομίας.
Παράλληλα η στάση αυτή, αποδεικνύει ότι το σχέδιο εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης εκπορεύεται από θεσμικά όργανα της Ε.Ε κατ’ εντολή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών παραβιάζοντας τη συμφωνία του τελευταίου Γιούρογκρουπ για «εποικοδομητικό διάλογο».  
Στη συνέχεια ήρθε η αποκάλυψη της απαίτησης να έχει λόγο σχεδόν σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και να ασκεί ασφυκτική πολιτική επιτήρηση, η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου της στο Brussels Group Ντέκλαν Κοστέλο- η φωνή του Σόιμπλε- ο οποίος σε επιστολή του προς την κυβέρνηση, κάνει λόγο για "παραβίαση της συμφωνίας" στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και θεωρεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως αυτή για την ανθρωπιστική κρίση συνιστούν "μονομερείς ενέργειες"! Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα πολιτικού εκβιασμού, η οποία πέφτει στο κενό, καθώς η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και αρνητική. 
Οι υπάλληλοι του κ. Σόιμπλε, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα και εκθέτουν την Κομισιόν και την γερμανική κυβέρνηση που εμφανίζονται να θεωρούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για στέγη και τροφή σε φτωχούς μονομερής ενέργεια που θα εκτροχιάσει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και θα υπονομεύσει το ευρώ. 
Είναι οι ίδιοι που πριν από έξι μήνες έδιναν συγχαρητήρια που τα καταφέρναμε τόσο καλά. Συγχαρητήρια που τα καταφέραμε να εξοντώσουμε τη μεσαία τάξη, να αυξήσουμε στο 30% την ανεργία, να διώξουμε 300.000 νέους επιστήμονες, να έχουμε τρία εκατομμύρια άνεργους, να έχουμε χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες.
Ναι είναι αυτοί που έδιναν συγχαρητήρια για τους  400 εφαρμοστικούς νόμους, τις 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που δεν κατάφεραν τελικά να μας βγάλουν στις αγορές αλλά που μας οδηγούσαν σε νέο μνημόνιο. Τελικά κατάφεραν να «ρίξουν» ακόμα μία μνημονιακή κυβέρνηση.
Που κατέστησαν  μια δημοκρατία φιμωμένη. Μια δημοκρατία, μια Ευρώπη ανάλγητη απέναντι στο δράμα της ελληνικής κοινωνίας.
Ίσως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο μισητός άνθρωπος για όλους τους Έλληνες από το Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος καταφέρνει το εντελώς αντίθετο από αυτό που θέλει, συσπειρώνει τους Έλληνες δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση.
Μια τόσο οργανωμένη και άγαρμπη επιχείρηση εξόντωσης μιας κυβέρνησης προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί Γερμανικής κυριαρχίας. Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εμφανίζεται ότι θέλει να σώσει την Ελλάδα, ωστόσο, έχει αναλάβει προσωπικά τη δυσφημιστική «σταυροφορία» εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτός και οι υπάλληλοι του τα δίνουν όλα για να αποτύχει μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο που «τόλμησε» να μιλήσει για την Ευρώπη των λαών, την κρίση, την αλληλεγγύη κόντρα στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη των αγορών. 
Ο κ. Τσίπρας έχει τα αποδεικτικά στοιχεία για την αντιθεσμική συμπεριφορά των ανθρώπων που ο ρόλος τους θα έπρεπε να ήταν διαφορετικός και μπορεί να τους εκθέσει διεθνώς αλλά και στη συνάντηση του με τη Μέρκελ
Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι η «μονομερής» αναλγησία του Σόιμπλε και των «φίλων του» χαρίζει ένα δώρο στον Έλληνα πρωθυπουργό, ένα καλό για το οποίο πρέπει να τον ευγνωμονεί. 
Ενώνει τους Έλληνες. Δημιουργεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, που δεν έχει μέσα κομματικές σκοπιμότητες, που δεν θα πρέπει να έχει. Η απάντηση του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να είναι μία και ξεκάθαρη, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση από τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. 
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs