Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θ. Πετράκος: Δεν αποκλείουμε την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν


Ανοικτό άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες, όπως η αναστολή της Συνθήκης Σέγκεν, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Βήμα Fm δήλωσε πως «γνωρίζουμε ότι και το «Δουβλίνο 2» και η Συνθήκη Σένγκεν χρειάζονται συζήτηση. Δεν βρήκαμε τον παπά στην άκρη να του φορτώνουμε τα πάντα! Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε το μήνυμα: ΄Φίλοι εταίροι, ελάτε να συνεννοηθούμε. Διότι αν δεν συνεννοηθούμε, θα εξετάσουμε και κάποιες μονομερείς ενέργειες΄».

Όπως επισήμανε ο κ. Πετράκος «από εκεί και πέρα, η απόφαση θα είναι της κυβέρνησης, με βήματα προετοιμασίας. Ισχύουν όλα αυτά που είπαμε προηγουμένως για το πώς και πότε αυτό μπορεί να γίνει. Δεν είναι δουλειά ενός βουλευτή ή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του μεγαλύτερου κόμματος. Αλίμονο. Δεν το αποκλείουμε (σ.σ.: την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν), αλλά όλα αυτά τα ζητήματα θέλουν μελέτη να δεις ποιο είναι το μείον».

Αναφορικά με την επίμαχη έγκύκλιο για τους παράνομους μετανάστες ο κ. Πετράκος υποστήριξε ότι "Η έκδοση οποιασδήποτε διαταγής με το επιχείρημα ότι «έτσι κατάλαβα από μια συνέντευξη», νομίζω ότι υπερβαίνει την κοινή λογική και όχι τις αρμοδιότητες ενός κρατικού λειτουργού.»

Συμπλήρωσε πως «από εκεί και πέρα, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις. Αυτή τη στιγμή, όμως, η κυβέρνηση δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργασίας και οι συγκεκριμένες γενικές θέσεις για να υλοποιηθούν χρειάζονται συνεκτίμηση πολλών πραγμάτων και δεν μπορούν εξαγγελίες, όταν πάνε να μετουσιωθούν σε αποφάσεις και πράξεις, να γίνουν χωρίς σκέψη και χωρίς να έχουν επιλυθεί ζητήματα».

Όπως τόνισε "Διαφορετικό είναι ένα πολιτικό σλόγκαν ή ιδεολογική τοποθέτηση πάρα πολύ σωστή να γίνει πολιτική απόφαση. Για να φύγουμε από τα συγκεκριμένα κέντρα και να πάμε σε κέντρα φιλοξενίας, χρειάζεται προετοιμασία που δεν έχει γίνει. Και χρειάζεται και συζήτηση και έκφραση αλληλεγγύης από την Ε.Ε. για να επιλυθούν κάποια ζητήματα που έθεσε ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Πανούσης. Είπε ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τους εταίρους και να δούμε τα ζητήματα.»


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs