Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Βοήθεια για το χρέος made in USA- Στην Ελλάδα κλιμάκια του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ

Βοήθεια για το χρέος made in USA- Στην Ελλάδα κλιμάκια του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ
Προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.




Εμπειρογνώμονες του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να βρεθούν το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, ώστε να συνεισφέρουν στην εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης τόσο από την Ελλάδα όσο κι από τη Γερμανία αναφορικά με το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού μετά από την επαφή που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Η επαφή του Λιού- Βαρουφάκη έγινε με παραίνεση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη δημόσια παρέμβασή του υπέρ της Ελλάδας.
Το πότε ακριβώς θα έρθουν οι αμερικανοί εμπειρογνώμονες είναι ακόμη ασαφές, ενώ ενδέχεται να κριθεί και από τις συνομιλίες που θα έχει στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ότι καλύτερο διαθέτει σε ζητήματα διαχείρισης χρέους, προκειμένου να συμβάλει τεχνοκρατικά, να δώσουν ιδέες για μια κοινά αποδεκτή λύση, για μια «χρυσή τομή»που και την Ελλάδα θα διευκολύνει και τη Γερμανία δεν θα προσβάλει, καθώς η διοίκηση Ομπάμα ανησυχεί μήπως επικρατήσει μεσοπρόθεσμα η συνήθης γερμανική αδιαλλαξία, η οποία μπορεί να τροφοδοτηθεί από ενδεχόμενες συνθήκες έντασης στις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs