Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Προς τετράμηνη συμφωνία παράτασης στο Eurogroup


Σε κείμενο κοινού ανακοινωθέντος - Επιβεβαιώνει η ελληνική πλευρά
Προς τετράμηνη συμφωνία παράτασης στο Eurogroup

 
Συμφωνία επί κειμένου φαίνεται πως επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η μορφή της συμφωνίας και εάν θα είναι οριστική, ή θα χρειαστεί να οριστικοποιηθούν στη συνέχεια κάποιες λεπτομέρειες.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο οι 19 υπουργοί Οικονομικών στοχεύουν σε συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.



Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι υπάρχει ένα κοινό κείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για συμφωνία στην παράταση τους ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με πηγές τόσο από ελληνικής πλευράς όσο και πηγές από πλευράς Ευρωζώνης. Παρόλα αυτά σύμφωνα με το πρακτορείο οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία.

Οι Financial Times αναφέρουν σε τηλεγράφημά τους ότι το κείμενο της συμφωνίας πρέπει να παρουσιαστεί στους 19 υπουργούς Οικονομικών για έγκριση. «Θα είναι γρήγορο», είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης στους Financial Times.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συμφωνία πάνω σε τετράμηνη παράταση του προγράμματος.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs