Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στο Eurogroup και η Lagarde με ενδείξεις θετικής διάθεσης

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να λάβει μέρος, όπως και στην προηγούμενη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας www.mignatiou.com, η κ. Lagarde αναχώρησε από την Ουάσιγκτον σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με προορισμό της Βρυξέλλες.

Την "καλή θέληση" εκ μέρους Lagarde προοικονομούν σε μεγάλο βαθμό οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Jerry Rice, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, όπου και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω από την πιθανή επέκταση του ευρωπαϊκού προγράμματος για στήριξη της Ελλάδας, το οποίο λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ υποστήριξης της Ελλάδας έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2016"
Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για δύο "ξεχωριστά προγράμματα".
Επίσης, ο κ. Rice ανέφερε ότι "μιλώντας (γενικά) για τα προγράμματα του ΔΝΤ, και όχι μόνο για το ελληνικό πρόγραμμα, υπάρχει πάντα η ευελιξία στο πλαίσιο αυτών" και ότι: "Τα προγράμματά μας εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή, σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες περιστάσεις και συνθήκες. Γι αυτό, έχουμε αυτές τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος, όπου γίνεται ο απολογισμός σε συνεργασία με τις Αρχές. Και πάλι, αυτό είναι πρότυπο όχι μόνο για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία λειτουργίας του Ταμείου".

http://www.reporter.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs