Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παράταση της δανειακής σύμβασης «κατά μερικούς μήνες» θα ζητήσει η Ελλάδα


ΑΠΕ ΜΠΕ/Zucchi Enzo
«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο κ. Βαρουφάκης (φωτ. αρχείου).

Την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά μερικούς μήνες θα ζητήσει η Αθήνα, όπως δήλωσε χθες τη νύχτα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ με σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι το αίτημα θα κατατεθεί σήμερα από την κυβέρνηση.
«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ο ίδιος σημείωσε ότι για την παράταση αυτή θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις», αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα κατατεθεί το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, οκ. Σακελλαρίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι αυτό «θα γίνει σήμερα» και υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.
«Η ελληνική πλευρά καταθέτει μία πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο στις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουμε σύντομα σε μία λύση», ανέφερε μιλώντας στον Ant1.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα της παράτασης να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλά και η δυνατότητα μιας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η αίτηση παράτασης θα στηριχθεί στο κείμενο Μοσκοβισί, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα παγώσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης».
Απαντώντας τέλος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών που προεξόφλησε απόρριψη της πρότασης σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, αλλά σε κλειστές αίθουσες με συζητήσεις».

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs