Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σύνοδος Κορυφής για πολιτική λύση αν απορριφθεί η ελληνική πρόταση από Ντάισελμπλουμ

Αποτέλεσμα εικόνας για Φλαμπουράρης


Η κυβέρνηση θα ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Φλαμπουράρης, είπε ότι μέσα στο εξάμηνο θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «παράταση του Μνημονίου δεν ζητάμε γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το Μνημόνιο». Υπογράμμισεδε ότι η ΕΕ και το Eurogroup πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση της Αθήνας.
Ερωτηθείς για τα ομόλογα Ιουλίου και Αυγούστου είπε ότι μπορεί να υπάρχει και παράταση: «Αν δούμε ότι σε 6 μηνες θα αρχίσει να κινείται η οικονομία μας και να εισπράττει έσοδα μπορεί το αίτημα για το δάνειο να είναι μικρότερο».
Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ακόμα ότι αν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. «Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε πολιτικό όργανο. Έχουν και άλλες χώρες λόγο και μιλάω για τις ΗΠΑ για την Κίνα, για την Ρωσία που έχουν εκφραστεί», είπε.
Παππάς: Η κυβέρνηση αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του Μνημονίου
«Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μιλάει για πλεόνασμα 4,5% και η διαμορφούμενη-διαφαινόμενη συναίνεση είναι να μην υπάρχει ρητή αναφορά στο ύψος του πλεονάσματος» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «στο κόκκινο» και πρόσθεσε: «Είναι ένα ενδεικτικό μέτρο. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει κάποια σοβαρά ζητήματα και εντός εισαγωγικών επιτυχίες και περπατήματα στη διαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με τον κ. Παππά υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι «αποκλείεται οποιεσδήποτε συνθήκες να αιτηθεί παράταση του μνημονίου». Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε λέγοντας ότι οι εντός εισαγωγικών επιυχίες ή τα “περπατήματα” -όπως τα αποκάλεσε- στη διαπραγμάτευση στοιχειοθετούνται και «από το γεγονός ότι έχει διπλωματικά αναβαθμιστεί αποδεικνύοντας ότι εάν τα πράγματα είναι στο μη περαιτέρω τα ευρωπαϊκά όργανα δεν θα βγάζουν συναινετικές αποφάσεις. Αυτό είναι καθαρό και προς τους εταίρους μας και επανερχόμαστε σ’αυτό που προεκλογικά είπαμε ότι θα έχουμε μια διαπραγματευτική στρατηγική και τακτική η οοία θα αυξάνει διαρκώς τις δυνατότητες άσκησης εσωτερικής πολιτικής».

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs