Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής


Σειρά επαφών του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό
Κατά τουλάχιστον δύο ώρες θα καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες εξαιτίας της παράτασης των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία στο Μινσκ, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Εν τω μεταξύ ακυρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σειρά επαφών πριν από την έναρξη της Συνόδου. Αρχικά είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ενώ θα δει τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα.
Ο κ. Τσίπρας αφού ευχαρίστησε το Βέλγιο για την εποικοδομητική συζήτηση και κατανόησε που έδειξε στις ελληνικές θέσεις, τόνισε ότι "είμαστε κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει διαφορές, να βρίσκει λύση με σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία, όμως και στους κανόνες που τη διέπουν".
"Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση στα ελλείμματα, αλλά διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής, ήρθε η ώρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες δεν είχαν πολιτική βούληση να πολεμήσουν το πελατειακό σύστημα, τη φοροδιαφυγή. Τώρα είναι η ώρα όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη να επαναφέρει στην ατζέντα της τη ανάπτυξη. Η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη για ένα κοινό μέλλον", τόνισε και προσέθεσε "είμαστε συνομήλικοι άρα έχουμε πολλά κοινά. Μέσα από το διάλογο, και τη συνεργασία θα γεφυρώσουμε τις διαφορές ώστε να οικοδομήσουμε το μέλλον στους λαούς και στην Ευρώπη, για να αφήσει πίσω της τη κρίση".
Από τη πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση. "Για το Βέλγιο, η Ευρώπη είναι υψίστης σημασίας, ζητούμενο η ανάπτυξη, καλύτερος εγγυητής της κοινωνικής ασφάλειας. Είναι εξίσου σημαντικό να διορθώσουμε τα προβλήματα το δημοσιονομικό χρέος, τα ελλείμματα και να προωθήσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο διάλογος στην Ευρώπη είναι σημαντικός για το μέλλον της Ελλάδας και συμφωνήσαμε σήμερα να εργαστούμε με δημιουργικό πνεύμα για συνθήκες μια συμφωνία. Δεν πρέπει κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο, η κατάσταση είναι λεπτή και πρέπει να βρούμε μια συμφωνία", είπε.
Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη σύνοδο του ΕΛΚ     
Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Θέματα της Συνόδου είναι η τρομοκρατία και οι διαβουλεύσεις στο Μινσκ, στις οποίες μετείχε και η Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και έτσι δεν θα λάβει μέρος στη σύνοδο του ΕΛΚ.
Σχετικά με το θέμα της Ελλάδας, πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα εξηγήσει τι έκανε κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης και πώς στηρίζει τις προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση, που σε κάθε περίπτωση θα εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs