Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κομισιόν: Παρελήφθη η λίστα των μεταρρυθμίσεων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:







Η τελική λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έφτασε στις Βρυξέλλες "εγκαίρως", δήλωσε μέσω tweeter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς. Το Euroworking Group θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί στο Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα, θετικά ή αρνητικά επί των ελληνικών προτάσεων. Παράλληλα, το μεσημέρι συνεδριάζει στην Αθήνα το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Μαραθώνιες ήταν οι χθεσινές διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων της, αλλά και μεταξύ των ΕΕ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Στόχος δεν ήταν άλλος από το να διαμορφωθούν οι ελληνικές προτάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να «περάσουν» σήμερα από το Euroworking Group και το Eurogroup και κατ’ επέκταση να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Στελέχη με γνώση των διαβουλεύσεων των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι «δεν είμαστε απαισιόδοξοι» ως προς το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας σήμερα. Ο κεντρικός άξονας των αλλαγών που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – κυρίως στο λαθρεμπόριο – και της εισφοροδιαφυγής. Από τις δράσεις αυτές αναμένουν στο οικονομικό επιτελείο ότι θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν και μεγάλο μέρος του προγράμματός τους.
Επίσης, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προωθεί τις ρυθμίσεις για την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ στις πρωτοβουλίες που επιδιώκει να αναλάβει είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».
Η τελική πρόταση της κυβέρνησης έφτασε στις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης. Το Euroworking Group θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί στο Eurogroup θετικά ή αρνητικά επί των ελληνικών προτάσεων. Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το οποίο θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία. Επειτα, ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό, θα πρέπει να ψηφίσουν την παράταση του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει τι υφιστάμενο πρόγραμμα.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs