Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα. «Τιμωρία» οι περαιτέρω απαιτήσεις


Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα όλα τα βήματα που μπορούσε να κάνει, στο δρόμο που οδηγεί σε μία κοινή επωφελή συμφωνία με τους εταίρους της, εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγες ώρες πριν το νέο κρίσιμο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα για επιπλέον περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη κι ότι αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί θα είναι για λόγους «τιμωρίας».
«Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία» δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Daily Telegraph. «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να αποφύγουμε οιεσδήποτε κινήσεις που θα διακύβευαν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως είναι πως η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχιστεί μόνο επειδή το λένε οι κανόνες», σημειώνει ο Έλληνας υπουργός.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πράξη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ό,τι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ».
«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι σε όρους τιμωρίας» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών, την ώρα που η Γερμανία διατηρεί τη σκληρή στάση της θέλοντας ίσως να δώσει ένα παράδειγμα προς αποφυγή στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs