Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Συνεργασία με ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο



Στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για εφαρμογή σαρωτικών μεταρρυθμίσεων «με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.
«Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά έχει ανάγκη η Ελλάδα, που δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι είχαν εξαρτήσεις με το παρεθλον και δεσμεύσεις έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μέχρι τώρα δεν υπήρξαν μεταρρυθμίσεις, επειδή υπήρξαν απορρυθμίσεις και «προστασία των συμφερόντων μια διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στην Ελλάδα». 
O κ. Τσίπρας θέλησε να διευκρινίσει ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει «όχι με βάση το προηγούμενο της λεγομενης "εργαλειοθήκης"», αλλά με βάση την εντολή που έδωσε στην κυβέρνηση ο λαός και το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. 
Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγής, κάτι που -όπως είπε- εκτός από πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι και πράξη αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. 
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι η σημερινή συνάντηση με τον κ. Γκουρία μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον ΟΟΣΑ και την Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μία μόνιμη κοινή επιτροπή συνεργασίας που θα προετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη, την αποασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs