Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Συγκεντρώσεις για το Charlie Hebdo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Συγκεντρώσεις για το Charlie Hebdo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης έγιναν συγκεντρώσεις συμπαράστασης   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Με το σύνθημα «Je Suis Charlie», κάτοικοι της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 5 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (οδός Σίνα 31), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Πολίτες της Αθήνας θα δείξουν τη συμπαράστασή τους στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».

«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού.

«Πρόκειται για μια αυθόρμητη κίνηση, που ξεκίνησε ύστερα από μία αντίστοιχη πρωτοβουλία στην Αθήνα» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορειο, ο εμπνευστής της συγκέντρωσης, εκπαιδευτικός Δημήτρης Γουλής, ο οποίος κινητοποιήθηκε μέσω Facebook, προσκαλώντας σε συμμετοχή τους Θεσσαλονικείς.

«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs