Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία Εντοπίστηκαν οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo

Σε πόλη προάστιο στα βόρεια του Παρισιού φέρονται να εντοπίστηκαν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για το λουτρό αίματος στο Charlie Hebdo. Ερευνά τις μαρτυρίες η αστυνομία. Βρέθηκαν σημαίες του Τζιχάντ και βόμβες μολότοφ
Ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων κοντά στην πόλη Βιλιέρ-Κοτερέτ, στα βόρεια του Παρισιού, δήλωσε πως αναγνώρισε τους δύο υπόπτους που φέρονται να έχουν συμμετέχει στην επίθεση στο Charlie Hebdo. Άλλη πηγή δηλώνει πως είδε τους δύο φερόμενους ως δράστες σε ένα λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλα.
Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες έκλεψαν ένα πρατήριο βενζίνης. Οι διαφυγόντες οδηγούσαν ένα λευκό ρενό κλιό, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο έπεσαν και πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο αυτοκίνητα βρέθηκαν σημαίες του Τζιχάντ και βόμβες μολότοφ.
Θυμίζουμε πως τα δύο αδέρφια είχαν μυηθεί στον ισλαμισμό και ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσα στη φυλακή, ενώ ένας από αυτούς ανήκε σε οργάνωση που έστελνε άτομα στο ισλαμικό κράτος.
 
H αστυνομία έχει καλέσει σε επιφυλακή κάνοντας λόγο για "λευκό κλοιό στα βόρεια της πρωτεύουσας που κινείται στον αυτοκινητόδρομο N2, φορτωμένο με όπλα εκ των οποίων και ένα ρουκετοβόλο". 
Έρευνες σε όλο το Παρίσι
Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι αρχές έχουν διακόψει δύο φορές σήμερα την κίνηση των τρένων στο σταθμό Gare Du Nord, αλλά και του προαστιακού RER, έπειτα από πληροφορίες για ύποπτα δέματα που φαίνονταν να είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Η τηλεόραση BFM μεταδίδει πως ελικόπτερα της γαλλικής  αστυνομίας πετούν πάνω από την πρωτεύουσα στην προσπάθεια των αρχών να συλλάβουν τους δράστες. 
Άλλωστε η ασφάλεια στις εισόδους του Παρισιού έχει αυξηθεί θεαματικά για να αποφευχθεί η διαφυγή των δραστών. Το απόγευμα ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από την πόλη Κρεπι-αν-Βαλουά και την εθνική οδό, με τους υπεύθυνους της περιοχής να επιβεβαιώνουν πως έχουν ειδοποιηθεί για "κόκκινο συναγερμό' μετά το περιστατικό στο πρατήριο βενζίνης.
Ανατριχιαστική επιβράβευση από την Ινδία
Την ίδια ώρα σε αδιανόητες δηλώσεις προβαίνει ο Ινδός  Κατζί Γιακούμπ Κουρέσι. Το στέλεχος κόμματος της Ινδίας συνεχάρη τους δράστες της χθεσινής επίθεσης, με 12 νεκρούς, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι έτοιμος να τους δώσει αμοιβή 11 εκατ. δολαρίων, τα οποία παλιότερα είχε προσφέρει για τη δολοφονία των Δανών σκιτσογράφων που είχαν απεικονίσει τον Μωάμεθ.
Ο πρώην συνήγορος του Σερίφ Κουασί κάνει έκκληση να παραδοθεί
Εν τω μεταξύ, ο πρώην δικηγόρος ενός από τους φερόμενους ως δράστες που αναζητούνται μίλησε στη γαλλική τηλεόραση και ζήτησε από τον νεαρό να παραδοθεί στις αρχές.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs