Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Α. Τσίπρας: Η σκλήρυνση της στάσης της τρόικας «αφορά εμάς»


Έντονο προεκλογικό χρώμα έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε  στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση κάνει διαπραγμάτευση με τους δανειστές, για το κλείσιμο της αξιολόγησης και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της τρόικας αδιέξοδο.
«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» δήλωσε ο  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι για να υπάρχει διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές κάτι που επίσης αμφισβήτησε, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Σημείωσε πως από την πλευρά της τρόικας υπάρχει πλήρη συνειδητοποίηση ότι επιμένει σε ένα πρόγραμμα που είναι αδιέξοδο και σημείωσε  πως ο στόχος της είναι η εσωτερική υποτίμηση η δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης φθηνής εργασίας και η εκποίηση του κοινωνικού πλούτου.

Επιπλέον εκτίμησε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών μας βλέπουν «ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνηση Σαμαρά τελειώνει» και χαρακτήρισε τόσο τον κ. Σαμαρά όσο  και τον κ. Βενιζέλο ως αναλώσιμους στα μάτια τους.
«Έκαναν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα.  Τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς» είπε.

Παράλληλα προέβλεψε ότι οι αγορές θα είναι επιθετικές τόσο στον κ. Σαμαρά όσο και στον ίδιο, ενώ σε  ερώτηση για το πώς θα πείσει τους δανειστές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως βασίζεται στο πλάνο Α που όπως διευκρίνισε είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος είπε ότι θα ξεκινήσει με την υλοποίηση  και την εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να προστατευτεί η κοινωνία και στη συνέχεια θα πάει σε  μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Στο ενδεχόμενο οι δανειστές μας να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραδειγματίσουν άλλα κράτη, ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γιατί όπως είπε δεν θα ρισκάρουν προκειμένου να τιμωρήσουν τη χώρα μας  να ακρωτηριάσουν την Ευρωζώνη.

Επίσης υπογράμμισε πως η πολιτική της Γερμανίας και της κ.  Μέρκελ όσον αφορά στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη και δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις.

«Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι είναι αδιέξοδη αυτή στρατηγική και  για την ίδια τη Γερμανία» είπε.
Ακόμη ο κ. Τσίπρας αμφισβήτησε ότι η χώρα θα είναι στον αέρα σε περίπτωση που γίνουν εκλογές με όλα τα ζητήματα ανοιχτά ακόμη και για το ενδεχόμενο  να διακοπεί η γραμμή φθηνών ρευστού στις ελληνικές τράπεζες από τον Μάριο Ντράγκι.

«Μπορώ να σας πως με βεβαιότητα πως δεν θα το κάνει. Δεν θα το κάνει γιατί το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα επηρεάζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό  σύστημα και εξ όσων γνωρίζω η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαφορά φάσης από την επίσημη γραμμή της κ. Μερκελ» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έχει αρχίσει να υιοθετεί την πολιτική της χαλάρωσης.

«Έχει αρχίσει να θέλει να δώσει ρευστότητα στις ευρωπαϊκές οικονομίες  και η ΕΚΤ πράγματι θέλει τα κράτη να βρίσκονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα» είπε.

Ερωτηθείς τι θα πράξει εάν του ζητηθεί η υπογραφή του σε μία συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα το πράξει. «Ας έρθει να μου ζητήσει. θεωρώ λογικό από την πλευρά του κ. Σόιμπλε αν ήμουν και εγώ στη θέση του θα ακολουθούσα την σκληρή διαπραγμάτευση. Βλέπουμε ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει οπότε βλέπουν ότι πριν έρθει η επόμενη...να σκουπίσει το τραπέζι. Δηλαδή όλα όσα είναι να τα πάρει να τα πάρει τώρα. Και θέλει είτε να ενσωματώσει τον επόμενο είτε να καθυποτάξει τον επόμενο. Αυτό έκανε και με τον κ. Σαμαρά» το 2011.

Αναφερόμενος στην περίπτωση η χώρα να πάει σε εκλογές χωρίς συμφωνία με την τρόικα και η βόμβα «να σκάσει στα χέρια του επόμενου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η βόμβα έχει σκάσει ήδη η Ελλάδα εδώ και δυο χρόνια είναι μια περίπτωση αποτυχίας. Κι όχι μια περίπτωση επιτυχίας». «Γιατί θα είναι η Ελλάδα στον αέρα αν θα γίνει αυτό το ενδεχόμενο; θα είναι περισσότερο στον αέρα από ότι είναι τώρα. Για εσάς έχει διαφορά αν τα σπρεντς είναι στο 7 ή στο 17; Δεν δανείζεσαι ούτε στο 7 ούτε στο 17» δήλωσε.

«Δεν θα ισχυριστώ ότι εγώ είμαι πιο έξυπνος η τσαμπουκαλής. Αυτό που θα ισχυριστώ είναι ότι έχω διαφορετική στρατηγική» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο πώς θα πείσει τους δανειστές απάντησε: «Υπάρχει πλάνο Α. Και το πλάνο Α είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.»

«Προχθές στη Γαλλία καταθέσαν προϋπολογισμούς έξω από τους κανόνες του σύμφώνου σταθερότητας και ο κ. Γιούνκερ τους δέχτηκε. Ποτέ δεν είναι αργά αν κανείς είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει» δήλωσε και αμφισβήτησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιδείξουν τιμωρητική διάθεση. «Δηλαδή τι μου λέτε προκείμενου να τιμωρήσουν μια κυβέρνηση που δεν θα είναι της αρεσκείας τους στην Ελλάδα θα ρισκάρουν τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης;» τόνισε.

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί η απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμα και με τη στήριξη όλων των ανεξάρτητων βουλευτών. «Για να βγουν 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες. Το έχετε καταλάβει αυτό;» είπε χαρακτηριστικά.

«Ας υποθέσουμε μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας εκβιασμών που αναδίδει μια δυσοσμία πολιτική καταφέρνει ο κ. Σαμαράς να βγάλει 180 και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ποια είναι η προοπτική; Θα κληθεί αμέσως μετά να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που έχει την πλατειά και βαθιά αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «ακόμα και αν υπάρξει αυτή η πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση, το μόνο που θα έχει ως κατάληξη θα είναι να οδηγήσει ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ σε ποσοστά ανάλογα με αυτά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 και αργότερα.»

«Θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει την τύχη του κ. Πανανδρέου αν επιμείνει σε αυτή τη λογική» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Έχει τη δυνατότητα μιας έντιμης διεξόδου που είναι η λαϊκή ετυμηγορία».


Πηγή:www.reporter.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs