Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πιθανή υποψηφιότητα Ρουσόπουλου αλλάζει τα δεδομένα στο υπόλοιπο Αττικής


Μία ακόμη περιφέρεια όπου θα δοθούν σκληρές μάχες μεταξύ των γαλάζιων για μία από τις τρεις έδρες που πιθανότατα θα καταλάβει η Ν.Δ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247
Της Βίκυς Σαμαρά
Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο υπόλοιπο Αττικής στις επόμενες εθνικές εκλογές ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τη μάχη σε μία ακόμη περιφέρεια όπου η αναμέτρηση μεταξύ των γαλάζιων υποψηφίων θα είναι σκληρή για μία έδρα στη Βουλή.
Μετά από μακρόχρονη πολιτική εξορία, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός που έχει όμως και πολλές αντιπάθειες στο γαλάζιο χώρο, είχε προσκληθεί στην κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ στις 4 Οκτωβρίου και η επανεμφάνιση του είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης. Η απόφαση για την επιστροφή του κ.Ρουσόπουλου είχε συμφωνηθεί πολύ καιρό πριν σε ανώτατο επίπεδο. Ο πρώην υπουργός άλλωστε είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη του 2009, έστω και εάν στη συνέχεια ο σημερινός πρωθυπουργός τον είχε αποδοκιμάσει δημοσίως δηλώνοντας έξω από τη Ρηγίλλης πως εκείνος δε θα απολογείτο για το χθες.
Οι όχι κατ ανάγκην θετικές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει όμως η εμφάνιση του στα γαλάζια γενέθλια είχαν θορυβήσει ορισμένους στο Μαξίμου, που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν την επανασύνδεση. Τα θεμέλια αυτής φέρονται ωστόσο ισχυρά.
Οι πληροφορίες που φέρουν τον κ.Ρουσόπουλο να ενδιαφέρεται να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές στο υπόλοιπο Αττικής, εντείνουν τον εκνευρισμό των βουλευτών και υποψήφιων πολιτευτών στην περιφέρεια, όπου σήμερα η Ν.Δ έχει τις τέσσερις από τις 12 έδρες. Σε περίπτωση που το σημερινό (συν)κυβερνών κόμμα έλθει δεύτερο, θα εκλέξει το πολύ τρεις βουλευτές.
Ισχυρός στο υπόλοιπο Αττικής φέρεται φυσικά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, που στοχεύει στην πρώτη θέση όπως και το 2012. Σίγουρη θεωρείται η επανεκλογή της Γεωργίας Μαρτίνου, κόρης του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, μίας εκ των πλουσιότερων βουλευτών με καλές σχέσεις με το Μαξίμου και χαμηλό προφίλ, χωρίς αντιπάθειες.
Στο υπόλοιπο Αττικής κατεβαίνουν επίσης ο καραμανλικός Γιώργος Βλάχος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ και ως εκ τούτου εκ των εχόντων ευθεία αναφορά στο σύστημα Μαξίμου Θανάσης Μπούρας. Ο ανταγωνισμός ενδεχομένως εξηγεί και τις... αντιπολιτευτικές διαθέσεις του κ.Βλάχου, ο οποίος είναι εκ των πλέον δραστήριων από πλευράς κατάθεσης ερωτήσεων (ειδικά για οικονομικά θέματα) και δηλώσεων βουλευτές. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs