Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αποτέλεσμα ήττας η πρώτη προεδρική ψηφοφορία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πολύ χαμηλό πήχη που είχε η ίδια βάλει λένε στην Κουμουνδούρου και βλέπουν τις εκλογές να έρχονται όλο και πιο κοντά
«Κάτω από 162 βουλευτές» ήταν η πρόβλεψη που είχε κάνει κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία και αποδείχτηκε πως είχε δίκιο.
Τα χαμηλά ποσοστά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρώτη ψηφοφορία γέμισαν με χαμόγελο τα στελέχη της Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, να πηγαίνει στο γραφείο του και να σχολιάζει στους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα: «Ωραίο ήταν».
Συνολικά 15 ανεξάρτητοι βουλευτές είπαν όχι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, «παρών» ψήφισαν οι Παναγιώτης Μελάς,, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Καπερνάρος, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Μάρκος Μπόλαρης, Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης. και οι κυρίες Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραχήλ Μακρή.
Πολλά ήταν τα στελέχη που πέρασαν από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, ανάμεσα σε αυτούς ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Τάσος Κουράκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως η προσπάθεια που έκανε όλο το τελευταίο 24ωρο η κυβέρνηση, ακόμα και με τη δήλωση του πρωθυπουργού που θέλησε να αποσυσχετίσει την ψηφοφορία από το πραγματικό περιεχόμενο της, έπεσε στο κενό.
«Έτσι θα πάνε και οι υπόλοιπες ψηφοφορίες», τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν διαθέτει καμία δυναμική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «μαζέψει» ακόμα 20 ψήφους.
Εκλογές «έδειξε» με την δήλωση του και ο Φώτης Κουβέλης τονίζοντας πως «οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την καταψήφιση της πρότασης που έφερε η κυβέρνηση, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχισθούν οι αδιέξοδες πολιτικές που εγκλώβισαν την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα σε τέλμα. Οι δημοκρατικές διαδικασίες δείχνουν το δρόμο».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ανεξάρτητους βουλευτές είχε περάσει το κατώφλι του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα  για να του εκφράσει την συμπόρευση του ίδιου, αλλά και της «Κοινωνίας Πρώτα»: «Η στρατηγική της κατατρομοκράτησης πέφτει στο κενό, εφόσον η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει με αυτή ούτε τους φίλα προσκείμενους βουλευτές. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαιώνει με αναμφισβήτητο τρόπο την αντίστροφη μέτρηση  για τον τερματισμό της πιο καταστροφικής πολιτικής που γνώρισε η χώρα στη Μεταπολίτευση».
Στην Κουμουνδούρου, βέβαια γνωρίζουν καλά πως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείεται ήδη να επεξεργάζονται ένα plan B.
Κάποια από αυτά τα σενάρια, άλλωστε μελετήθηκαν και αργά χθες το μεσημέρι στη κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τους βουλευτές να τονίζουν πως τόσο η αλλαγή του προσώπου στην τρίτη ψηφοφορία, όσο και το σχέδιο για Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού δείχνουν την αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά.
Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως για να έχει ουσιαστικό λόγο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια εναλλακτική λύση θα πρέπει «να έχει ήδη ένα καλό πρώτο ταμείο. Πράγμα που δεν υπάρχει», αναφέρουν με νόημα.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχολίασε χτες το βράδυ ο Πάνος Σκουρλέτης στο Kontra Channel τονίζοντας, πως αν καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για συναινετική λύση ο πρωθυπουργός, είναι ξεκάθαρο πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προηγείται είναι το θέμα των εκλογών. Οποιαδήποτε παράταση σημαίνει ότι θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο έκοψε ουσιαστικά κάθε γέφυρα επικοινωνίας που έχει να κάνει ακόμα και για μια «συμφωνία-πακέτο» που θα περιλαμβάνει εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015.
Μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, εν’ όψει εθνικών εκλογών, αναμένεται να κάνουν στην Κουμουνδούρου σήμερα το μεσημέρι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Φωτογραφία: sooc.photos

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs