Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Κατάινεν: Η Κομισιόν έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα

Τέλος στις τρομοκρατικές φήμες σχετικά με την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, αν αλλάξει η κυβέρνηση, επιχείρησε να βάλει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ. Κατάινεν. "Σεβόμαστε το δημοκρατικό σύστημα", το μήνυμά του
Η Επιτροπή θα πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα, είπε στην EurActiv.gr στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν.
Πριν την κρίσιμη προεδρικής ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Φιλανδός ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν ξεκαθάρισε στην EurActiv.gr το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της Κομισιόν και την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Κατάινεν είπε:
«Φυσικά. Είμαστε μια Επιτροπή 28 κρατών μελών και πρέπει να σεβόμαστε το δημοκρατικό σύστημα. Επομένως, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε σέβεται τα βασικά δικαιώματα και τις αξίες της ΕΕ», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Χαίρομαι που ο κ Κατάινεν διακηρύσσει τον σεβασμό του στη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Τον σεβασμό αυτόν πρέπει να τον αποδείξει και στην πράξη, με την αναθεώρηση των πολιτικών βάρβαρης λιτότητας που ισοπεδώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι αυτά κατοχυρώνονται θεωρητικά τόσο στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων όσο και στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», σχολίασε στην EurActiv ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
«Αυτό είναι πολύ θετικό. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της Κομισιόν, αρκεί βέβαια και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να αναγνωρίσει μια συνέχεια σε ό, τι αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας», σχολίασε στην EurActiv.gr ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ Γιώργος Κύρτσος.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs