Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απάντησε η τρόικα: Ζητά νέες ρητές δεσμεύσεις για να επιστρέψει

Απαντητικό email έλαβε από την τρόικα η κυβέρνηση. Και η απάντηση είναι αρνητική. Οι δανειστές ζητούν «νέες ρητές δεσμεύσεις» και «περαιτέρω εξηγήσεις» αναφορικά με τα μέτρα που έχει υποσχεθεί το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να μπουν στο αεροπλάνο για Αθήνα. Η τρόικα φέρεται να εμφανίζει ενστάσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Αργότερα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τριμερούς. 


Αναφορικά με την επιστροφή της τρόικα, το mega μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγή που προέρχεται από το περιβάλλον των δανειστών «δεν υπάρχει ακόμη καμιά ημερομηνία» και οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Ακόμα καμία ημερομηνία, αλλά η τρόικα έστειλε απάντηση στην κυβέρνηση, έτσι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι σύντομα θα συμφωνήσουν σε ημερομηνία επιστροφής. Ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δημοσιονομικά μέτρα καθώς επίσης και πιο ρητές δεσμεύσεις για ορισμένα από τα θέματα. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για μια εμπιστευτική συζήτηση με την κυβέρνηση. Δεν θα απέκλεια το Σάββατο αλλά κατανοώ την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών» φέρεται να είπε η εν λόγω πηγή.
Του σημερινού email των δανειστών προηγήθηκαν αγωνιώδη τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του στο Βερολίνο και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η διαρροή - από τις Βρυξέλλες - της επιστολής Χαρδούβελη προς τους δανειστές στην «Καθημερινή» έφερε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς αποκάλυπτε ότι πέρα από τα ήδη γνωστά σκληρά μέτρα (αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ, ανατροπές σε συνταξιοδοτικό και εργασιακό), η κυβέρνηση υποσχέθηκε και «προληπτικά μέτρα» δηλαδή νέα φορολογία αν τον Ιούνιο του 2015 διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό.
Παρόλα αυτά η τρόικα είχε ήδη προβάλλει και επιπλέον απαιτήσεις προκειμένου να επιστρέψει. Ακολούθησε η ομιλία Σαμαρά από το βήμα του Ελληνο-Αμερικάνικου επιμελητηρίου κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερεότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για συμφωνία με την τρόικα αλλά «παράλογες και αδικαιολόγητες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχτεί». Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν στάθηκαν ικανά για να βάλουν τους δανειστές στο αεροπλάνο.

Η παράταση του Μνημονίου είναι όλο και πιο κοντά. ΔΝΤ και Ευρώπη φέρονται να συνηγορούν πως η προθεσμία για συμφωνία μέχρι την 8η Δεκεμβρίου αποτελεί «άπιαστο όνειρο». Ακόμη και διαρροές από το ελληνικό κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι μια συμφωνία είναι σχεδόν αδύνατη. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs