Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΝΔ: Κλείνει ψηφοδέλτια, ψάχνει “αφήγημα”


της Μαρίνας Μάνη

Η επίσημη προεκλογική περίοδος ξεκινά σήμερα. Μετά την συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά ο Κάρολος Παπούλιας, θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής το οποίο θα θυροκολληθεί στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε την πιο σύντομη πορεία προς τις κάλπες, προκειμένου να αξιοποιήσει υπερ του κόμματός του την άγρια πόλωση που προκάλεσε η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην σχεδόν 20μερη περιπέτεια της Προεδρικής (μη...) εκλογής.

Συνεργάτες του, πάντως, αποδίδουν την προεκλογική περίοδο – εξπρές στο αίτημα του Ευ. Βενιζέλου προκειμένου, από την πλευρά του, να μη δοθεί επαρκής χρόνος στον Γιώργο Παπανδρέου να «στήσει» το κόμμα του.
Εκπρόσωπος τη Μαρία Σπυράκη 
Η ΝΔ πάντως εμφανίζεται «πανέτοιμη» για τις εκλογές, καθώς η σχετική εντολή είχε δοθεί στον γραμματέα της Ανδρέα Παπαμιμίκο από το Μαξίμου αμέσως μετά την ψυχρολουσία των 160 «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία.
--- Σήμερα θα ανακοινωθεί η ανάληψη της εκπροσώπησης του κόμματος μέχρι τις εκλογές από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, καθώς η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου μπαίνει στο κυνήγι του «σταυρού».

Η Μ. Σπυράκη επελέγη λόγω της δημοσιογραφικής της εμπειρίας – άλλωστε η Ευρωβουλή θα είναι κλειστή λόγω εορτών μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Τα ψηφοδέλτια και το Επικρατείας
Το κλείσιμο των ψηφοδελτίων έχει κλείσει «κατά 80%», ενώ χθες παραδόθηκαν οι κατάλογοι στο επιτελείο του Αν. Σαμαρά.
Περισσότερο από ποτέ, η εσωκομματική μάχη αφορά στην εκπροσώπηση των εσωκομματικών τάσεων («σαμαρικοί», «καραμανλικοί», «μητσοτακικοί»),  καθώς η σύνθεση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις εντός κόμματος...
Για το Επικρατείας, οι πληροφορίες εμφανίζουν τον Αν. Σαμαρά να μην τηρεί τον «άγραφο νόμο» που θέλει να μην μετέχουν δύο συνεχόμενες φορές τα ίδια πρόσωπα, τοποθετώντας εκ νέου τον Χρύσανθο Λαζαρίδη σε μία από τις τρεις σίγουρες εκλόγιμες θέσεις.
Για τις άλλες δύο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν το όνομα του νυν υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη (σ.σ. δεν είχε «κατέβει» στις εκλογές του 2012) και του εκπροσώπου του Μαξίμου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος επίσης δεν είναι βουλευτής.
Λείπει το «αφήγημα»
Στο πεδίο της επικοινωνίας έχει προχωρήσει το τεχνικό μέρος (καινούργιο, εκλογικό, site της ΝΔ, banners για την Διαδικτυακή προβολή κλπ), ωστόσο υστερεί το αφήγημα που θα παρουσιάσει η ΝΔ στους πολίτες. Κεντρικά στελέχη παραδέχονται ότι η στρατηγική του φόβου απέδωσε το 2012 αλλά η επανάληψή της δεν αρκεί.


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs